avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1067 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... mai am vreo speranta .......
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

mai am vreo speranta .......

buna,am 29 de ani si m-am casatorit in urma cu 6,impreuna cu sotia am 2 copii.in luna septembrie am bagat divort pe motiv ca sotiei nu ii mai pasa de familie si isi neglijeaza copii.in fapt am probleme cu ea de 5 ani dar am tacut si am rabdat ea amenintanduma tot timpul ca imi va lua copii care sunt viata mea.ea este o fire foarte libertina si pt ea familia este o povara doar#-o.dupa ce am bagat divortul prin care cer custodia minorilor ea nu a facut alceva decat sa rada fiind sigura ca eu o sa-l retrag stiind ce mult tin la copii.in 22 octombrie am primit citatiile pentru primul termen care era in 14 noiembrie .vazand ca nu mai este gluma a luat copii pe data de 25 si i-a dus la mama ei la care se afla si in prezent ea revenind dupa cateva zile sa-si ia hainele. eu am incercat de atunci sa iau legatura cu copii dar fara rezultat ea spunand ca doar atunci o sa-mi mai vad copii cand voi retrage divortul problema mai grava este ca de o luna copii nu au fost scosi afara decat de vre-o 5 ori cateva minute eu avand pe cineva care supravegheaza zona atat politia cat ssi protectia copilului nu au avut acces la copii ,incercand de mai multe ori.protectia copiilului reusind doar saptamana trecuta sa vada copii dar neavand acces sa stea de vb doar cu ei ,din relatarea lor copii find foarte palizi si speriati.in data de 28 o sa am termenul la ordonanta presedntiala pentru ami fi acordati copii pana la terminarea procesului.copii in momentul acesta nu mai merg la gradinita si nu mai au acces la medic fiind izolati de toata lumea ,mama lor refuzand si cererea celor de la protectia copilului de a consilia copii. am depus toate actele necesare atat pentru divort cat si pentru ordonanta si pe cale legala nu mai pot face nimic .problema este ce fac daca imi va fi respinsa ordonanta nu mai pot sa stiu copii in starea care se afla iar orice comunicare cu mama lor este inutila aceasta folosindui ca pe 2 obiecte de manipulat. va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: sdc8420 , utilizator 23:28, 23 Noiembrie 2008
Din cele relatate de dvs , am retinut faptul ca mama nu si indeplineste corespunzator atributiile de parinte , mai multe de atat , le ofera conditii precare de dezvoltare.
Ordonanta presedintiala este o masura vremelnica , temporara , care se judeca de urgenta si cu precadere .
Aceasta masura se poate admite in acest caz , instanta de judecata va avea in vedere toate elementele situatiei de fapt.
In schimb , pt incredintarea minorilor , se va avea in vedere interesul suprem al acesora.
Dvs puteti face dovada prin orice mijloc de proba ca puteti oferi o buna educatie celor doi minori.
Daca acestia vor fi incredintati dvs , aveti dreptul a solicita ca obligatia legala de intretinere sa fie indeplinita .
Pensia de intretinere poate fi constituita din 1/3 din veniturile cu caracter de continuitate ale sotiei.
Oricum , pt a fi incredintati minorii unuia dintre parinti , acesta trebuie sa probeze ca are un venit , chiar cel minim pe economie , si o locuinta stabila.
Sfatul meu este sa apelati la un avocat pt ajutor in acest sens .Succes :)
AM DEJA O AVOCATA ,LOCUINTA PE NUMELE MEU NU AM DAR PARINTI MEI DETIN ATAT O CASA CAT SI UN APARTAMENT SI SUNT SINGUR LA PARINTI ASA CA .... CONDITI DE JOACA SUNT I-AR GRADINITA SI SCOALA SUNT LA 150 M DE AMBELE LOCATI IN MOMENTUL DE FATA M-AM MUTAT LA PARINTII MEI ANUME PENTRU A MA PUTEA AJUTA LA CRESTEREA SI EDUCAREA LOR.IN PRIVINTA VENITULUI AM AUTORIZATIE DE PERSOANA FIZICA IN DOMENIUL INSTALATILOR DE INCALZIRE DE 2 ANI. IN CEEA CE PRIVESTE PENSIA ALIMENTARA CU TOATE CA S-A CERUT DE CATRE AVOCATA NU IMI PASA DE EA NEAVAND NEVOIE DE ACEEI BANI EVENTUAL DACA SE DAU O SA FAC UN CONT PE NUMELE COPIILOR IN CARE SA FIE DEPUSI ACESTIA AVAND ACCES LA EL LA MAJORAT. PRIN ORDONANTA SPER DOAR CA COPILASI MEI SA AIBA CONDITI NORMALE PANA LA TERMINAREA PROCESULUI SI SA NU MAI TRAIASCA IN CONDITI IMPROPI PENTRU EI . MULTUMESC PENTRU RASPUNS
Bunurile dobandite in timpul casatoriei , sunt ,de la data casatoriei , bunuri comune ale celor doi soti.
Daca au fost achiztionate bunuri in timpul casatoriei prin acte de vanzare cumparare (donatie , cand dispunatorul a prevazut ca vor fi comune ) atunci acestea sunt bunuri proprietate comuna in devalmasie .
Se va dispune partajarea acestora.
Actiunea in partaj este una imprescriptibila , se poate introduce oricand , la judecatoria in a carei raza teritoriala este situat bunul imobil.
dvs trebuie sa faceti dovada ca aveti mai multe atuuri pt a i asigura minorului o buna crestere si dezbvoltare succes :_)
Ultima modificare: Sâmbătă, 22 Noiembrie 2008
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat
singurul lucru care ma intereseaza este custodia copiilor partajul si partea financiara nu ma intereseaza ca le fac la loc si mai mult decat atat.sanatos sa fiu si cu cei pe care ii iubesc langa mine .conditii sunt mai mult decat suficiente
Daca mama vine la proces si cere copii nu cre ca o sa iesiti bine.
Dar e posibil sa aveti noroc si sa nu fiti discriminat cu ocazia aministrarii probelor.Trebuie sa aveti o avocata care sa se judece aprig pt ca altfel nu cred ca veti castiga.
Ceea ce sustineti trebuie sa dovediti.Sanse aveti.

avocat Claudiu Lascoschi

Alte discuții în legătură

Parasirea domiciliului conjugal impreuna cu minorii, fara consimtamantul tatalui Augusta2010 Augusta2010 Cum poate proceda un tata daca sotia si mama copiilor lui pleaca de acasa luand si cei doi copii minori, fara stirea si consimtamantul lui? Catre ce institutie ... (vezi toată discuția)
Divort iulia_25 iulia_25 Sunt casatorita de 11ani si am doi copii de 3respectiv 8 ani .De curand am aflat ca sotul meu are o relatie de aproape 9 ani cu o femeie. Neaga totul dar ... (vezi toată discuția)
Incredintarea unui minor la tata aly_net aly_net sotia a solicitat divortul, din dorinta de a nu merge prin tribunal si a spune lucruri ce mai tarziu ne-ar putea aduce regrete, si de a proteja copii fata de ... (vezi toată discuția)