avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 841 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Grupa de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Grupa de munca

In iulie anul trecut am depus la tribunalul Zalau o plangere prin care solicitam ca SC [Editat] SA Zalau, societate la care am lucrat 3 ani si 11 luni, sa-mi acorde grupa I de munca pentru perioada lucrata in Laboratorul Chimic. Mentionez ca am primit initial grupa II de munca. Pana in prezent mai multe grupuri de angajati ai acestei societati (aflata acum in lichidare) au beneficiat de grupa I de munca (obtinuta prin sentinta a Tribunalului Zalau) inclusiv persoane care au lucrat la birouri. Cererea mea a fost transferata Tribunalului Cluj, care in data de 12 martie mi-a respins cererea. In cererea mea am facut referire la un numar de dosar, al unei colege din laborator, care a obtinut in 2010 (in doar 2 saptamani!) sentinta pozitiva de schimbare a grupei de munca. Eu astept de mai bine de jumatate de an sa se solutioneze cazul meu si acum 2 zile am primit acasa raspunsul negativ.

Vroiam sa va intreb daca in Romania nu se tine cont de precedentele care au fost solutionate.
Ma poate ajuta cineva cu indicatii pentru cererea de recurs?

Va multumesc!
Ultima modificare: Miercuri, 21 Martie 2012
Gabriela Pintea, Consilier juridic
Cel mai recent răspuns: Mariana_Toma , utilizator 15:03, 22 Martie 2012
Precedentul judiciar nu este izvor de drept in Romania ... in cererea de recurs mentionati aspectele pentru care considerati ca hotararea data de catre Tribunal nu este legala si temeinica... Fiind o instanţă de control judiciar şi nu de judecată în fond, instanţa de recurs va verifica hotărârea atacată pe baza probelor administrate la fond, fără a avea posibilitatea , de regulă, de a administra probe noi.
De la aceasta regula menţionată mai sus, legea prevede excepţia potrivit căreia în instanţa de recurs se pot produce înscrisuri noi .
Va multumesc pentru informatii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recurs partaj Nina1 Nina1 Buna seara. In procesul de partaj pe instanta de fond s-a dat o sentinta civila pe care am atacat-o cu apel. Instanta de la tribunal a dat o decizie corecta ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, lucrez la o societate comerciala.colegii mei au castigat ... roninica roninica Buna ziua, Lucrez la o societate comerciala.Colegii mei au castigat prin proces grupa intai de munca pana in anul 2001.Eu nu am fost printre colegii care au ... (vezi toată discuția)
Recurs depus de angajator carmenba carmenba Ce sanse are angajatorul in recurs, daca tribunalul a decis nulitate absoluta asupra concedierii mele? Cit poate dura recursul la Curtea de Apel in conflicte ... (vezi toată discuția)