avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 315 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Recurs partaj
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Recurs partaj

Buna seara.
In procesul de partaj pe instanta de fond s-a dat o sentinta civila pe care am atacat-o cu apel. Instanta de la tribunal a dat o decizie corecta corectand erorile ce s-au strecut in sentinta data pe instanta de fond.Nu s-au administrat probe pe instanta de apel, instanta folosindu-se de probele din dosar pentru decizie. Partea adversa nu a declarat apel ci doar a sustinut ca sentinta de pe instanta de fond este cea temeinica si legala.
Acum partea adversa a depus recurs. Sunt sanse ca instanta de la curtea de apel sa schimbe radical decizia de pe instanta de apel?
Cu stima
Cel mai recent răspuns: Nina1 , utilizator 12:45, 21 Martie 2013
Orice este posibil.
Instanta de recurs va analiza motivele de recurs si motivarea instantelor de fond urmand sa decida in consecinta.
Buna seara.
Se mai pot administra probe pe recurs?
Cu stima
Proba cu inscrisuri.

Se poate si trimite cauza spre rejudecare insa foarte greu...
Proba cu inscrisuri se administreaza pe instanta de fond, pe instanta de apel si pe recurs?
Cu stima
Proba cu înscrisuri poate fi administrată atât la fond, cât şi în apel şi în recurs.

Potrivit art. 305 Cod procedură civilă, în instanţa de recurs nu se pot produce probe noi, cu excepţia înscrisurilor, care pot fi depuse până la închiderea dezbaterilor. Prin excepţie de la aceste dispoziţii, în cazul rejudecării după casare, cu reţinere sau cu trimitere, sunt admisibile orice probe prevăzute de lege (art. 315, alin. 3^1 Cod procedură civilă). Nu ştiu dacă este necesar, însă precizez că litigiul dvs. se va judeca până la final potrivit dispoziţiilor Codului de procedură civilă din 1865.

Alte discuții în legătură

Pot sã solicit casarea cu trimitere spre rejudecare? manuelaturcu manuelaturcu Buna ziua, Va rog sa ma ajutati intr-o problema. Am avut un proces de anulare a unui act administrativ si actiunea a fost respinsa de catre tribunal. Intre ... (vezi toată discuția)
Recurs la curtea de apel ContSters222775 ContSters222775 Buna ziua, In cadrul unui Apel la un proces civil, de anulare a unui certificat de mostenitor, mi s-a respins reaudierea martorilor de la rejudecare in ... (vezi toată discuția)
Procedura judecarii in recurs - depunere intampinare, propunere probe lonita lonita Buna ziua. Sunt intr-un proces pentru stabilire program vizitare minor, urmeaza sa se judece recursul, primul termen este in iunie. Am depus ... (vezi toată discuția)