avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 581 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Pot sã solicit casarea cu trimitere spre rejudecare?
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Pot sã solicit casarea cu trimitere spre rejudecare?

Buna ziua,
Va rog sa ma ajutati intr-o problema. Am avut un proces de anulare a unui act administrativ si actiunea a fost respinsa de catre tribunal.
Intre timp am descoperit si alte probe pe care as vrea sa le solicit paratului , de care nu stiu daca la recurs instanta ar mai tine cont de ele.
Pot sa trimit cumva dosarul spre rejudecare la instanta de fond?
Răspunsul scurt este "nu, dosarul nu va fi casat cu trimitere spre rejudecare".

Dvs. puteţi solicita în calea de atac orice doriţi, însă instanţa de recurs nu va dispune casarea cu trimitere spre rejudecare întrucât prima instanţă a pronunţat o soluţie pe fondul cauzei. În această situaţie şi dacă va găsi recursul întemeiat, instanţa de control judiciar va admite recursul şi, modificând sau casând sentinţa, va rejudeca litigiul în fond. Dispoziţiile legale aplicabile le puteţi citi mai jos.
Art. 20 - Legea nr. 554/2004
(1) Hotărârea pronunţată în primă instanţă poate fi atacată cu recurs, în termen de 15 zile de la comunicare.
(2) Recursul suspendă executarea şi se judecă de urgenţă.
(3) În cazul admiterii recursului, instanţa de recurs, modificând sau casând sentinţa, va rejudeca litigiul în fond, dacă nu sunt motive de casare cu trimitere. Când hotărârea primei instanţe a fost pronunţată fără a se judeca fondul, cauza se va trimite, o singură dată, la această instanţă.
Ultima modificare: Sâmbătă, 2 Martie 2013
Gabriela Pintea, Consilier juridic
intemeiat, apreciez potrivita o revizuire pe pct 5..cpc, respectiv o cerere de retractare a hot fata de inscrisurile retinute/ascunse..de partea adversa
in recurs e admisa proba cu inscrisuri dar nu inscrisuri ascunse/retinute de partea adversa
altfel se incaleca temeiurile si iese brambureala...procedura civila avand o anumita ( in fapt maxima) acuratete

mergand pe varianta cum ca nu ati exercitat revizuirea ci doar recursul ( desi puteau fi exercitate ambele-una fiind de retractare si alta de reformare) puteti solicita in cadrul probei cu inscrisuri, admisibila in recurs potrivit 305 sa-i puna in vedere intimatului sa depuna la dosar inscrissurile de care ati aflat ca fiind retinute/ascunse-inclusiv adrese catre autoritati sub sanctiunea recunoasterii prevazuta de 176 cpc ( cred ca-i 176 cpc sau pe langa mai sus sau mai jos)
Ultima modificare: Sâmbătă, 2 Martie 2013
ContSters267790, utilizator
Puteti folosi in recurs probele noi daca sunt inscrisuri.
Nu este necesar sa se trimita cauza spre rejudecare pentru ca aveti noi inscrisuri de depus la dosar.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cale de atac in contencios administrativ actoru_vlad actoru_vlad am avut o cerere la Curtea de Apel - sectia contencios. Obiectul era refuz solutionare cerere. (Institutia x a refuzat nejustificat sa imi solutioneze o ... (vezi toată discuția)
Instanta de recurs a dat ce nu s-a cerut. dar a dat mai mult. contestatie sau revizuire Mihai Valentin Neagu Mihai Valentin Neagu Va salut stimati colegi si participanti la forum. Am o speta care mi-a lasat un gust amar. Ma gandesc sa o atac, nu am incotro, dar m-ar bucura si alte opinii, ... (vezi toată discuția)
Plangere la cedo in cazul revizuirii darisdinu darisdinu Buna ziua! Am o cerere de revizuire de 2 ani pe rol prima data judecatoria mi- a respinso, la recurs mia admiso ,casand decizia judecatoriei si a re trimiso ... (vezi toată discuția)