avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 833 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Buna ziua, Lucrez la o societate comerciala.Colegii ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Buna ziua, Lucrez la o societate comerciala.Colegii mei au castigat ...

Buna ziua,
Lucrez la o societate comerciala.Colegii mei au castigat prin proces grupa intai de munca pana in anul 2001.Eu nu am fost printre colegii care au cerut acordarea grupei intai de munca in instanta.Acum vreau sa cer acordarea acestui drept in instanta.Am sanse de castig,daca pot demonstra ca printre cei carora li s-a acordat grupa intai de munca sunt si colegi de ai mei,cu care am lucrat in aceeasi echipa,lucrand exact in acelasi loc de munca cu ei?Multumesc!
Exista precedent prin care alti colegi care au dat in judecata firma pentru acordarea grupei intai de munca,au obtinut doar grupa a doua de munca.Se poate invoca articolul nr.16 din Constitutie,alineatul 1 si 2 pentru acordarea acelorasi drepturi obtinute de catre colegii mei ?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:51, 4 Octombrie 2023
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
In Romania nu functioneaza principiul precedentului. Puteti invoca, ca alti colegi ai dvs. au primit grupa 1 de munca, puteti aduce martori care sa va sustina punctul de vedere. Instanta va dispune efectuarea unei expertize tehnice judiciare in specializarea protectia muncii. Expertul trebuie sa aiba la dispozitie documente care sa ateste ca dvs. ati fost nominalizat la un loc de munca pentru care s-a primit aviz ITM/ Inspectia muncii pentru incadrare in grupa 1 de munca.
Nu avem de unde sa stim ce va dispune instanta in cazul dvs.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
roninica a scris:

Buna ziua,
....Se poate invoca articolul nr.16 din Constitutie,alineatul 1 si 2 pentru acordarea acelorasi drepturi obtinute de catre colegii mei ?


Nu are nicio legatura acest articol din Constitutie cu ce spuneti dvs . iar practica judiciara nu constituie izvor de drept .. in actiune puteti atasa fotocopia hotararirilor care au dat castig de cauza colegilor dvs, dar instanta nu este obligata sa tina cont de acestea.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Se tine cont de precedent la un nou proces cu aceleasi conditii?colegii mei de serviciu au castigat prin proces grupa i de munca ... roninica roninica Colegii mei de serviciu au castigat prin proces grupa I de munca pentru perioada pana in anul 2001 la firma la care lucrez.Eu nu am dat in judecata firma si nu ... (vezi toată discuția)
Grupa de munca Mariana_Toma Mariana_Toma In iulie anul trecut am depus la tribunalul Zalau o plangere prin care solicitam ca SC [Editat] SA Zalau, societate la care am lucrat 3 ani si 11 luni, sa-mi ... (vezi toată discuția)
Grupa i de munca Pasarica Tiberiu Pasarica Tiberiu Buna ziua, cu respect va rog sa ma ajutati in formularea unei actiuni in instanta cu privire la recupererea grupei speciale de munca (fosta grupa I inainte de ... (vezi toată discuția)