am un baiat in clasa a 7 a si in luna ianuarie intr-o pauza un coleg de clasa la agresat pe fiul meu in sensul ca la strangulat de gat cu un fular si acesta a cazut inconstient fracturandu-si tibia si peroneul. pentru acest lucru a fost nevoie de 70 de zile de in grijiri medicale pana acum. Mentionez ca in tot acest timp am fost in concediu fara plata si am stat cu el in spital. Nu as fi avut nevoie de absolut nimc din parte tatalui agresorului daca acesta s-ar fi interesat macar de stare de sanatate a fiului meu dar acesta m-a ridiculizat si chiar a facut niste aluzii jignitoare la adresa fiului meu. Ce as putea sa fac ca sa il mut disciplinar pe celalat elev si tatal lui sa imi platesca zilele de medical si orele de meditatii ale fiului meu nu doresc nimic mai mult.
il puteti actiona in instanta, asemenea puteti depune si o plangere penala...incercati sa scoateti si certificat medico-legal minorului....chiar daca a trecut de mult termenul legal...solutii ar mai fi...asemenea e bine sa depuneti o sesizare si la directorul scolii daca problema nu se rezolva incercati cu sesizare la inspectoratul scolar atasand si copia plangerii penale..etc....
Raspunderea penala este exclusa, vorbim despre un pusti de clasa a saptea .Parintii agresorului pot raspunde pentru prejudiciul cauzat de acesta, cu conditia sa dovediti prejudiciul ( si puteti, cu documentele medicale, martori) .
Cat priveste mutarea disciplinara a agresorului, cred ca s-ar impune, insa va trebui sa va adresati conducerii scolii sau chiar inspectoratului scolar.
Mie , sincer, comportamentul acesta imi indica faptul ca acest copil ( parca imi suna ciudat sa-l tot numesc agresor) , prezinta un pericol pentru ceilalti copii, daca a fost in stare de asa ceva/Cred ca ar trebui si evaluat psihic. Nu lasati lucruile asa fiindca, dincolo de faptul ca doriti si sunteti chiar indreptatita sa solicitati despagubiri, ar trebui luate niste masuri , intrucat poate altadata un alt copil o va pati si mai rau .
în cazuri de genul acesta nu este nevoie de sesizare a inspectoratului școlar pentru sancționarea disciplinară a elevului agresor, conducerea școlii trebuie să se sesizeze din oficiu. iar pe cale ierarhică va fi implicat și inspectoratul. Este o mare neregulă dacă acest lucru nu s-a întâmplat.