avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 751 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... salar neincasat; state semnate de angajator in locul ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

salar neincasat; state semnate de angajator in locul angajatului

Buna ziua!

Sotul meu a lucrat cateva luni la o societate comerciala dar avand in vedere ca angajatorul tot amana sa-i dea salariul si-a dat demisia si trebuie sa-si recupereze banii pe 4 luni.
Problema este ca nu a primit nici macar exemplarul ce-i revenea din contractul de munca; cand a mers la itm sa ceara o copie a aflat ca angajatorul a semnat atat in locul lui cat si a celorlaltor angajati(inca 10 pers) statele de plata si cei de la itm au zis ca ei nu au ce face deoarece asta arata ca si-au incasat cu totii salariile (de fapt nu a luat nimeni nimic).

Imi puteti spune va rog ce am putea face si daca e cazul cam cat ar costa un proces impotriva fostului angajator?
Va multumesc.

O zi buna!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 12:42, 28 Martie 2012
Este corect ca v-a spus ITM-ul ... trebuie promovata o actiune in instanta impotriva angajatorului pentru a fi obligat la plata drepturilor salariale ... in litigiile de munca , sarcina probei o are angajatorul .. acesta va dovedi ca ati primit salariul prin prezentarea statelor de plata ..in acest caz, solicitati instantei sa efectueze o procedura de scripte sau va puteti inscrie in fals cu acele state de plata ..

De asemenea, puteti face plangere penala impotriva angajatorului pentru savarsirea infractiunii de fals in inscrisuri .
Buna ziua,

Revin cu o alta intrebare, deoarece am aflat ca proprietarul firmei vrea sa faca un contract de vanzare cumparare cu fiica lui pe firma asta cu probleme si as vrea sa stiu ca in cazul in care el finalizeaza contractul V.C. inainte sa depunem noi dosarul la tribunal, avem sanse sa recuperam banii neincasati?
Multumesc mult!
Ultima modificare: Miercuri, 28 Martie 2012
orsolya, utilizator
Da, intrucat drepturile si obligatiile fostului angajator se transfera noului angajator ..

art.173 (2) c.mun.: Drepturile şi obligaţiile cedentului, care decurg dintr-un contract sau raport de muncă existent la data transferului, vor fi transferate integral cesionarului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata salarii restante de catre noul actionar EllieM EllieM Buna seara. Am preluat o societate in urma cu o luna prin cedare. Societatea avea un angajat caruia ii platise darile la stat la zi, dar nu ii platise salariu ... (vezi toată discuția)
Transfer unitate buiavasi buiavasi in cazul transferului unei unitati de la un angajator X la altul Y , angajatorul y este obligat sa pastreze salariile in plata ale salariatilor de la X? care ... (vezi toată discuția)
Oferta locuri de munca in cazul vanzarii afacerii apetra apetra ce ar trebui sa contina notificarea / oferta de locuri munca a cumparatorului catre angajatii vanzatorului in cazul in care afacerea unei societati comerciale ... (vezi toată discuția)