Sotul meu a lucrat cateva luni la o societate comerciala dar avand in vedere ca angajatorul tot amana sa-i dea salariul si-a dat demisia si trebuie sa-si recupereze banii pe 4 luni.
Problema este ca nu a primit nici macar exemplarul ce-i revenea din contractul de munca; cand a mers la itm sa ceara o copie a aflat ca angajatorul a semnat atat in locul lui cat si a celorlaltor angajati(inca 10 pers) statele de plata si cei de la itm au zis ca ei nu au ce face deoarece asta arata ca si-au incasat cu totii salariile (de fapt nu a luat nimeni nimic).
Imi puteti spune va rog ce am putea face si daca e cazul cam cat ar costa un proces impotriva fostului angajator?
Va multumesc.
Este corect ca v-a spus ITM-ul ... trebuie promovata o actiune in instanta impotriva angajatorului pentru a fi obligat la plata drepturilor salariale ... in litigiile de munca , sarcina probei o are angajatorul .. acesta va dovedi ca ati primit salariul prin prezentarea statelor de plata ..in acest caz, solicitati instantei sa efectueze o procedura de scripte sau va puteti inscrie in fals cu acele state de plata ..
De asemenea, puteti face plangere penala impotriva angajatorului pentru savarsirea infractiunii de fals in inscrisuri .
Revin cu o alta intrebare, deoarece am aflat ca proprietarul firmei vrea sa faca un contract de vanzare cumparare cu fiica lui pe firma asta cu probleme si as vrea sa stiu ca in cazul in care el finalizeaza contractul V.C. inainte sa depunem noi dosarul la tribunal, avem sanse sa recuperam banii neincasati?
Multumesc mult!
Da, intrucat drepturile si obligatiile fostului angajator se transfera noului angajator ..
art.173 (2) c.mun.: Drepturile şi obligaţiile cedentului, care decurg dintr-un contract sau raport de muncă existent la data transferului, vor fi transferate integral cesionarului.
Transfer unitate
buiavasi
in cazul transferului unei unitati de la un angajator X la altul Y , angajatorul y este obligat sa pastreze salariile in plata ale salariatilor de la X? care ... (vezi toată discuția)