avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 2016 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Plata salarii restante de catre noul actionar
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Plata salarii restante de catre noul actionar

Buna seara. Am preluat o societate in urma cu o luna prin cedare. Societatea avea un angajat caruia ii platise darile la stat la zi, dar nu ii platise salariu din mai intrucat din ce m-a informat fostul actionar, angajatul nu lucrase. Eu nu doresc sa preiau angajatul acestei societati. Sunt obligata ca nou actionar sa-i platesc salariile din urma si apoi sa-l dau afara?, sau pot sa nu-l preiau si pe el o data cu firma? El cere insistent salariile din urma si ameninta ca da firma in judecata. Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:15, 4 Noiembrie 2015
Chiar daca asociatii s-au schimbat, societatea comerciala isi continua activitatea cu bune si rele. Adica, odata cu preluarea societatii ati preluat si litigiul cu acest salariat.
Codul Muncii
Art. 173
(1) Salariaţii beneficiază de protecţia drepturilor lor în cazul în care se produce un transfer al întreprinderii, al unităţii sau al unor părţi ale acesteia către un alt angajator, potrivit legii.

(2) Drepturile şi obligaţiile cedentului, care decurg dintr-un contract sau raport de muncă existent la data transferului, vor fi transferate integral cesionarului.

.....

Legea nr.67/2006
Art. 5
(1) Drepturile si obligatiile cedentului, care decurg din contractele individuale de munca si din contractul colectiv de munca aplicabil, existente la data transferului, vor fi transferate integral cesionarului.
(2) Prevederile alin. (1) nu se aplica in cazul in care cedentul este subiectul procedurii de reorganizare judiciara sau faliment, potrivit legii

Asadar, cele doua texte de lege reglementeaza faptu ca , drepturile si obligatiile pe care le are la data transferului cedentul intr-o relatie de angajare sunt transferate cesionarului.

In contractul de preluare a acelei societati , este prevazuta vreo clauza prin care cedentul este tinut raspunzator, in solidar cu cesionarul, si dupa data transferului, in privinta obligatiilor ce rezultă dintr-un contract sa dintr-un raport de muncă?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Transfer unitate buiavasi buiavasi in cazul transferului unei unitati de la un angajator X la altul Y , angajatorul y este obligat sa pastreze salariile in plata ale salariatilor de la X? care ... (vezi toată discuția)
Preluare Maria9 Maria9 Personalul de la o institutie publica desfiintata a fost preluat de catre o alta institutie tot publica. Ni s-a comunicat de noua institutie ca cei care nu ... (vezi toată discuția)
Peronal angajat corina_litoiu corina_litoiu cum se efectueaza transferul de personal angajat de la o firma care a fost luata in administrare de alta firma si in ce conditii se mentine calitatea de ... (vezi toată discuția)