avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 979 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Detalii succesiune...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Detalii succesiune...

Buna seara ! Am o problema, si anume ma ocup de o succesiune pe care trebuia sa o dezbata o matusa de a mea in urma decesului sotului ei . Pt acest lucru am o procura pt a deschide succesiunea dar si o alta procura pt a obtine acea anexa 24 despre care se tot vorbeste dar multa lume nu a auzit. Sotul ei a decedat acum 8 ani si ea acum are un cancer si nu se stie ce se poate intampla. Pe titlul de proprietate este trecuta matusa mea, eu si o sora de a mea noi fiind nepoatele . Doar noi mai suntem din partea ei . Sotul ei a fost trecut de ea doar pe autorizatia de constructie adica pe casa dar pamnatul extra si intravilan este trecut pe numele noastre: eu, matusa si sora. Dar pe rol nu exista numele lui ci numai ea(la tara ma refer , unde a locuit si el). Si casa a fost a bunicilor nostri din partea matusii si a mamei care nu mai este demult printre noi. Problema e ca ea si el au locuit ultimii 20 ani la tara dar el nu si-a schimbat buletinul timp de 20 de ani si decesul lui a avut loc la tara, dar ultimul domiciliu in cartea de identitate a fost Bucuresti. Doar ea si-a schimbat domiciliul si C.I. la tara. El are 7 frati din care doar 1 mai traieste si care la randul lor au sau n-au copii sau nepoti sau nu mai exista nici fratii si nici copiii lor. Am fost zilele trecute la tara si am scris o cerere pt primaria dintr-un sat al jud Teleorman unde locuieste matusa mea pt a obtine duplicat ale certif de deces ale celor de care nu mai stim nimic si primarul refuza sa dea aceste acte duplicat din arhiva nu stiu daca poate fii normal acest lucru chiar si specificand faptul ca ne treb pt deschid succesiunii. Acum nu stiu acel certif de atestare fiscala am inteles ca treb eliberat de Directia taxe si imp unde a avut ultimul domiciliu adica Bucuresti ceea ce am si facut si am inteles ca mi se va elibera de fapt o adeverinta care substituie acest certificat si asta pt ca nu figureaza nici cu bunuri mobile si imobile. Intrebarea mea e daca acest certificat de atestare fiscala trebuie sa -l obtin cumva si de la tara locul unde a stat ultimii 20 ani sau nu? Acea anexa 24 va fii elib de primaria de care apartine de sector in urma obtinerii acelui certif de atest fiscala am inteles si pt acea anexa 24 treb sa ma prezint cu acel titlu de proprietate si alte acte aici sau acestea treb numai la notar in momentul succesiunii? Pt ca am intalnit persoane in domeniul juridic care unele mi-au spus ca n-am nevoie de nicio anexa 24 sau dimpotriva si nu stiu ce sa mai zic. Daca apuc si fac succesiunea cat e ea in viata si daca mai apuca sa faca un contract de vanzare cumpararare intre mine si ea pt cadastru e nevoie iar de acea anexa 24 pt ca asa am inteles. ?Mentiomez ca ea nu are copii ci doar pe noi si e de datoria noastra sa ne ocupam de ea indiferent de ce va hotara D-zeu sa se intample. Si am auzit ca de la 1 martie cine nu a facut succesiunea la termen se va considera succesiune vacanta. Ce inseamna acest lucru? Astept un raspuns, multumesc si o seara buna !
Ultima modificare: Miercuri, 21 Martie 2012
niculici2006, utilizator

Alte discuții în legătură

Succesiune mai complicata? niculici2006 niculici2006 Imi cer scuze dar apelez la d-voastra pt lamurirea unor probleme si voi scrie mai in detaliu pt a intelege mai bine situatia. Deci pt cine are rabdare si in ... (vezi toată discuția)
Dezbatere mostenire teisoara teisoara Buna ziua, va rog frumos sa ma ajutati cu niste sfaturi utile in urmatoarea situatie\":: -bunicii mei au decedat -mama mea si sora ei sunt in viata si nu ... (vezi toată discuția)
Succesiune + mostenire as1959 as1959 Sora mea a decedat anul trecut iar sotul ei a decedat in anul 1995. Succesiunea nu a fost dezbatuta. Sotul surorii mele are si el frati, parintii fiind ... (vezi toată discuția)