avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 746 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... contract de inchiriere intre persoane fizice
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

contract de inchiriere intre persoane fizice

Buna ziua.Vreau sa iau in chirie un spatiu ,ca persoana fizica de la o persoana fizica .Intrebarea mea este ca ,contractul de inchiriere incheiata intre noi este legal(adica pot sa apelez la instanta in cazul in care locatorul nu indeplineste cele inscrise in contract) sau trebuie legalizat la un notar public?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Anamaria Plevit , Avocat 07:57, 22 Martie 2012
contractul intre parti este perfect valabil, forma autentica nefiind necesara pt valabilitatea lui. Aveti insa obligatia sa-l inregistrati la finante in 15 zile de la incheiere.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum inchei un contract de inchiriere si ce urmeaza ContSters115447 ContSters115447 am infiintat o firma si urmeaza sa inchiriez un spatiu comercial .Doresc sa stiu daca se incheie la notar ,unde se declara pe urma de mine ,asociat unic sau de ... (vezi toată discuția)
Inchiriere apartament mihai_tomaro mihai_tomaro Vreau sa inchiriez un apartament. Proprietarul nu doreste inregistrarea contractului la notariat. Dincolo de evaziunea fiscala pe care o face (nu asta vreau sa ... (vezi toată discuția)
Contract de inchiriere spatiu fără legalizarea notariala? COSTELBADESCU COSTELBADESCU Buna seara, pot inregistra un contract de inchiriere spatiu la administratia financiara , contract facut intre subsemnatul si firma care inchiriaza spatiul cu ... (vezi toată discuția)