avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 838 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... plata curentului pe scara blocului!
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

plata curentului pe scara blocului!

Am si eu cateva intrebari.
Desi nu sunt presedinte de scara, ma ocup cu plata facturii curentului consumat pe scara. De ce?, pentru ca sunt interesata sa avem curent pe scara, locuiesc la et. VII si o am pe mama mea, care e f bolnava si nu as putea sa o transport la spital fara lift. Trebuie sa spun ca e o scara cu 8 etaje, deci avem lift. La parter si etajul 1 nu avem apartamente deoarece sunt magazine. I se spune etajul I, dar de fapt incepe de la II. Vreau sa imi raspundeti si eventual sa imi atasati si parti din lege(cu nr. cu tot) care sustin raspunsul, pantru a-l afisa la avizier, sa nu mai fie probleme.
Intrebarile cam astea ar fi:
1. Copii de la ce varsta trebuie sa fie inclusi in nr. de membrii ai unei familii, pentru impartirea costului unei facturi de curent, (ma refer la curentul pe scara)?
2. In conditiile in care nu avem parter si apartamentele incep de la et. II, desi se spune etajul I, toata lumea trebuie sa suporte costul curentului pe scara?
3. Daca exista persoana handicapate, care au loc de munca si care nu au inca, ei platesc intretinerea?
Va multumesc! Mira.
Ultima modificare: Sâmbătă, 22 Noiembrie 2008
mira_p, utilizator
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 22:47, 23 Noiembrie 2008
1. Din momentul aducerii copilului acasa de la maternitate
2.In conditiile Dvs, DA!
3. Platesc, sigur, la fel ca orice persoana, indiferent de virsta, sex, religie, rasa, etc;
daca sunt cu un handicap grav sau accentuat primesc si un ajutor banesc pt pers cu handicap, de la stat.

Va voi trimite exact paragrafele din L230/2007 si a Normelor de aplicare.
dborsanu a scris:

1. Din momentul aducerii copilului acasa de la maternitate
2.In conditiile Dvs, DA!
3. Platesc, sigur, la fel ca orice persoana, indiferent de virsta, sex, religie, rasa, etc;
daca sunt cu un handicap grav sau accentuat primesc si un ajutor banesc pt pers cu handicap, de la stat.

Va voi trimite exact paragrafele din L230/2007 si a Normelor de aplicare.

1. Corect dar sa fie cu 15 zile inainte de sfarsitul lunii, altfel intra la plata cu luna urmatoare ca orice persoana.
2. Da
3. Da

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Legea lifturilor ianniglx ianniglx Cea mai stupida lege din cate exista in romania legea privind lifturile: este normal sa platesti intretinere lift atata vreme cat stai la parter sau demisol ... (vezi toată discuția)
Repartizare cheltuieli lift ascociatie de proprietari Pop_Marcel Pop_Marcel Buna ziua, locuiesc intr-un bloc cu 10 etaje unde avem ascensor pt care platim un abonament de intretinere lunara respectiv un abonament de curent, insa ... (vezi toată discuția)
Legalitatea hotararii ag referitor la scutirea de la plata liftului pentru etajul2 IIC IIC Buna ziua, Sper sa nu radeti de mine pentru simplitatea intrebarii, dar nu sunt un bun rastalmacitor al textelor de lege si a trecut ceva timp de la lectiile ... (vezi toată discuția)