Buna ziua, sunt parat intr-un proces prin care reclamanta cere instantei o hotarare care sa tina loc de act autentic. Mentionez ca vanzatorul este decedat,acum fiind chemati in instanta toti mostenitorii acestuia.Intre vanzatorul decedat si cumparator exista o chitanta de mana in care se recunoaste doar un avans din suma totala, si datele de identificare ale vanzatorului dar nu si ale cumparatorului( exceptand numele). Ulterior s-a obtinut titlu de proprietate pe numele vanzatorului decedat. Care ar fi posibilitatile de aparare in acest caz?Ce solutii exista pentru ca instanta sa nu dea curs acestei cereri?
Multumesc.
Cand a fost incheiat actul? Ce prevede el in legatura cu termenul la care trebuia indeplinita obligatia incheierii actului autentic? Promitentul cumparator a intrat in posesia imobilului?
Toate intrebarile de mai sus au ca scop lamurirea chestiunii prescriptiei.
Actul a fost incheiat in 1992 si este specificat faptul ca prezenta chitanta este valabila pana in momentul incheierii unui act de donatie catre cumparator, act care nu s-a incheiat.Cumparatorul a folosit acest teren din momentul tranzactiei si pana astazi.
Vorbim despre o singura chitanta,facuta in anul 1992 in care mentioneaza ca aceasta este valabila pana la intocmirea unui act de donatie.Asa scrie in chitanta ,asa va zic.