avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 738 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... hotarare care sa tina loc de act autentic
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

hotarare care sa tina loc de act autentic

Buna ziua, sunt parat intr-un proces prin care reclamanta cere instantei o hotarare care sa tina loc de act autentic. Mentionez ca vanzatorul este decedat,acum fiind chemati in instanta toti mostenitorii acestuia.Intre vanzatorul decedat si cumparator exista o chitanta de mana in care se recunoaste doar un avans din suma totala, si datele de identificare ale vanzatorului dar nu si ale cumparatorului( exceptand numele). Ulterior s-a obtinut titlu de proprietate pe numele vanzatorului decedat. Care ar fi posibilitatile de aparare in acest caz?Ce solutii exista pentru ca instanta sa nu dea curs acestei cereri?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: elenaelenastan , utilizator 08:21, 30 Martie 2012
Cand a fost incheiat actul? Ce prevede el in legatura cu termenul la care trebuia indeplinita obligatia incheierii actului autentic? Promitentul cumparator a intrat in posesia imobilului?

Toate intrebarile de mai sus au ca scop lamurirea chestiunii prescriptiei.

Actul a fost incheiat in 1992 si este specificat faptul ca prezenta chitanta este valabila pana in momentul incheierii unui act de donatie catre cumparator, act care nu s-a incheiat.Cumparatorul a folosit acest teren din momentul tranzactiei si pana astazi.
Cum adica, pana la momentul incheierii unui act de donatie catre cumparator?? Vorbim despre vanzare/cumparare sau despre donatie?

Nu mi-ati raspuns nici la celelalte intrebari, raspunsuri absolut necesare pentru a stabili daca a intervenit prescriptia.

Vorbim despre o singura chitanta,facuta in anul 1992 in care mentioneaza ca aceasta este valabila pana la intocmirea unui act de donatie.Asa scrie in chitanta ,asa va zic.
Nu am mai primit nici un raspuns de atunci ,nu stie nimeni sa ma sfatuiasca?

Alte discuții în legătură

Chitanta de mana este antecontract? PPPP PPPP Buna ziua, Am o problema mai delicata. X vinde printr-o chitanta de mana lui Y o dependinta dintr-un imobil asupra careia avea doar folosinta la data ... (vezi toată discuția)
Teren cumparat cu chitanta de mana, fara succesiune, vanzatorul refuza autentificarea actului riversidem riversidem Buna seara, in anul 2003 am cumparat de la o familie un hectar de teren arabil in aceeasi zi cu decesul proprietarului de drept.tranzactia a fost incheiata cu ... (vezi toată discuția)
Cum conving instanta sa respinga o cerere de interventie in nume propriu ? georgianadh georgianadh SPETA : - actiune pornita prost \" iesire din indiviziune a unei suprafete de teren in scopul succesiunii\";:-/ - 3 frati reclamanti, mostenitori ai tatalui ... (vezi toată discuția)