avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 953 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... concediu medical in perioada de proba
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

concediu medical in perioada de proba

O angajata care la scurt timp dupa incheierea contractului de munca a intrat in concediu medical astfel incat nu si-a putut incheia obligatiile contractuale, respectiv finalizarea perioadei de proba. Intrebarea este daca pe perioada concediului medical o pot considera ca fiind in perioada de proba si daca ii pot trimite notificare pentru incetarea contractului de munca conform art.31alin41 din Codul Muncii.
Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 14:39, 22 Martie 2012
In acest caz perioada de proba se suspenda, pentru motive medicale. Conform art 49 ( 6) Cm: In cazul suspendarii contractului individual de munca, se suspenda toate termenele care au legatura cu incheierea, modificarea, executarea sau incetarea contractului individual de munca, cu exceptia situatiilor in care contractul individual de munca inceteaza de drept. Eventual ati putea trimite notificarea dupa reluarea termenului impus ca si perioada de proba.
Dupa republicarea Codului Muncii art.31 alin.4 ind.1 a devenit art.31 alin.3 C.mun.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Se poate face incetarea cim-ului pt o persoana aflata in proba de 90 zile, daca acesta se afla in concediu medical elco bistrita elco bistrita buna ziua am dori sa stim daca pt un angajat care se afla in perioada de proba de 90 zile, i se poate inceta cim-ul, acesta fiind in concediu medical? Daca ... (vezi toată discuția)
Certificat medical in perioada de proba Ilie88 Ilie88 In situatia in care un salariat se afla in spital si este in perioada de proba pana pe data de 16.07, ii pot inceta contractul de munca de munca cf. art. 31, ... (vezi toată discuția)
Incetare contract in perioada de proba Strong Strong Contractului incheiat pe durata nedeterminata cu perioada de proba de 90 zile,poate inceta din initiativa angajatorului cf. art. 31(3) chiar daca mare parte ... (vezi toată discuția)