avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 863 soluții astăzi

Joi, 20 martie, are loc evenimentul: Impozitul minim global de 15%: Cadrul de implementare a Directivei Pillar 2 în România. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Inregistrare facutri utilitati
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Inregistrare facutri utilitati

Buna ziua,
Am inchiriat o casa ca si sediu pentru un ong. Proprietarul nu vrea sa treaca utilitatile pe numele asociatiei. Pot inregistra aceste facturi in contabilitate pe numele proprietarului doar pe baza contractului de inchiriere si a faptului ca se mentioneza in contract ca utilitatile se platesc de catre locatar.
Multumesc,
Cristina
Cel mai recent răspuns: dgnConsulting , Contabil 15:13, 22 Martie 2012
Nu puteti inregistra facturi in contabilitatea ong daca nu sunt pe numele ong-ului. Puteti sa includeti cota parte a utilitatilor pe care ati dori s-o suporte ong-ul in valoarea pe care o platiti ca si chirie.
Eu sunt de parere ca puteti; insa as face un decont de cheltuieli pentru acele facturi si nu as deduce TVA-ul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Va rog ajutati-ma: inregistrarea facturilor de utilitati daca spatiul este inchiriat ElenaComanescu ElenaComanescu Buna sera, Am si eu rugamintea sa imi spuneti cum se procedeaza cu facturile de utilitati daca noi am inchiriat un spatiu cu contract si facturile de ... (vezi toată discuția)
Deductibilitati chelt.utilitati sediu social ILIEUNGUR ILIEUNGUR Buna ziua, O societate comerciala are sediu social al firmei inchiriat cu contract de inchiriere inregistrat la ONRC si ANAF Facturile de utilitati vin pe ... (vezi toată discuția)
Deducerea chieriei si a altor cheltuieli pentru o firma care functioneaza in alt spatiu decat sediul social. stildeviata stildeviata De putin timp am infiintat un SRL avand ca domeniu de activitate Publicitate- cod CAEN 731.Pentru sediu social am incheiat un contract de comodat la o adresa ... (vezi toată discuția)