avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 416 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... certificat de urbanism
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

certificat de urbanism

Buna ziua,
Doresc si eu sa aflu informatii privitor la urmatoarea situatie :
1. Locuiesc intr-o casa ce are un pod f. frumos dar inaccesibil (nu a fost luat in calcul când am efectuat cadastrul si intabulareea), exsita o trapa veche pe care doresc sa o folosesc in vederea executarii unui acces direct mai precis, voi construi o scara
2. Am executat deja lucrari de curatire si vopsitorie in sus numitul pod
As vrea sa stiu :
1. la ce moment acest pod devine suprafata locuibila???? Oare sunt deja in afara legii ????
2. daca pentru edificarea acestei scari am nevoie de un certificat de urbanism, autorizatie de constructie etc.???
Multumesc mult celor ce-mi vor da un raspuns
Cel mai recent răspuns: Iuliana Cermak , Avocat 09:29, 24 Noiembrie 2008
Multumindu-va pt. raspuns Dle top DAN, tin sa va precizez ca nu modific structura cladirii folosindu-ma de trapa de acces existenta si sunt intr-o cladire independenta. Si vine si întrbarea subsidiara, pt. toata lumea e atît de amabila aici, PROPRIETARUL DIN FUNDUL CURTII IN CARE LOCUIM IN INDIVIZIUNE, ARE TEMEI LEGAL DE A MA RECLAMA LA PRIMARIE ??? SAU ALTFEL SPUS, TREBUI SA-I CER LUI AUTORIZATIE PT A CREEA ACEASTA SCARA SI SA-MI RENOVEZ PODUL ?? MENTIONEZ CA SUNTEM COMPLET INDEPENDENTI IN 2 CASE DIFERITE;
Re multumiri pt amabilitate
bogdan1958 a scris:

Multumindu-va pt. raspuns Dle top DAN, tin sa va precizez ca nu modific structura cladirii folosindu-ma de trapa de acces existenta si sunt intr-o cladire independenta. Si vine si întrbarea subsidiara, pt. ca toata lumea e atît de amabila aici, PROPRIETARUL DIN FUNDUL CURTII IN CARE LOCUIM IN INDIVIZIUNE, ARE TEMEI LEGAL DE A MA RECLAMA LA PRIMARIE ??? SAU ALTFEL SPUS, TREBUI SA-I CER LUI AUTORIZATIE PT A CREEA ACEASTA SCARA SI SA-MI RENOVEZ PODUL ?? MENTIONEZ CA SUNTEM COMPLET INDEPENDENTI IN 2 CASE DIFERITE;
Re multumiri pt amabilitate
Daca sunteti in indiviziune doar pe teren, fiind doua cladiri distincte, nu aveti nevoie de acordul vecinului.
Puteti pentru inceput sa folositi o scara mobila pana rezolvati problema cu cei de la Primarie.Vor veni in control pentru ca au primit o sesizare si trebuie sa verifice cum stau lucrurile.Puteti sa le spuneti ca ati facut o igienizare si atat.
Reveniti pe forum dupa ce vine Primaria in control.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Autorizatie constructie - amenajare mansarda in pod existent simona corina simona corina Buna ziua, problema mea consta intr-un certificat de urbanism pentru lucrarea -amenajare mansarda in pod existent- , in acest certificat mi se cere acordul ... (vezi toată discuția)
Pentru ce fel de lucrari imi sunt necesare autorizatii de la primarie? camelia petre camelia petre firma la care lucrez urmeaza sa execute lucrari de reparatii la demisol.imi sunt necesare aprobari de la primarie pt aceste lucrari?dc da ce fel de autorizatii ... (vezi toată discuția)
Costructia unei porti de garaj ValentinTudor ValentinTudor Buna ziua, Locuiesc la curte si intentionez sa fac o modificare la gardul existent, mai exact sa daram o parte din el pentru a face o poarta de garaj. As ... (vezi toată discuția)