avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 724 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Somaj dupa CCC - obligatii angajator
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Somaj dupa CCC - obligatii angajator

momentan sunt in perioada in care primesc indemnizatie de crestere copil,pe 1 aprilie face 2 ani ,pe 2 trebuie sa merg la lucru dar unde am lucrat nu au nici un loc liber si au facut angajari saptamana trecuta.in aceasta situatie mie imi poate da o hartie sa facv dosar pentru somaj
va multumesc
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 17:19, 22 Martie 2012
1. - In perioada in care sunteti in CCC dvs. aveti contractul individual de munca (CIM) suspendat, adica sunteti tot salariata acelui angajator dar nu prestati munca si nu primiti salariu.
- Pe postul dvs. poate fi angajata alta persoana cu CIM pe perioada determinata pana se termina CCC al dvs.

2. - Indemnizatia pentru CCC o primiti pana inclusiv in ziua in care copilul implineste 2 ani.
- Incepand cu urmatoarea zi trebuie sa va reluati activitatea.

3. - Cu cateva zile inainte faceti o cerere catre angajator prin care solicitati incetarea suspendarii CIM si reluarea activitatii in baza aceluiasi CIM.
- Angajatorul este obligat sa va reprimeasca pe acelasi post prevazut in CIM.
- Daca postul a fost sau este desfiintat atunci va concediaza cu art.65 din Codul muncii si puteti sa beneficiati de indemnizatie de somaj.
- Pentru asta angajatorul trebuie sa respecte prevederile din Codul muncii adica sa va acorde o perioada de preaviz de 20 de zile lucratoare (in care veti merge la serviciu si veti primi salariu) si apoi sa emita decizia de concediere.

4. Daca angajatorul incearca sa spuna sau sa faca altceva faceti imediat o sesizare la ITM.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Din concediu crestere copil in somaj vasilelacramioara vasilelacramioara buna seara, va rog sa -mi spuna si mie cineva daca din concediu pentru crestere copil pot sa trec in somaj fara a mai fi angajata , daca pe 14 implineste ... (vezi toată discuția)
Pot intra in somaj dupa ccc? MarinaSoare MarinaSoare Buna pe 25 martie copilul implineste 2 ani ,iar eu ar trebui sa incep munca insa doresc sa intru in somaj caci nu am cu cine lasa copilul ,pot intra in somaj ... (vezi toată discuția)
Concedierea dupa intoarcerea din concediul de crestere a copilului roxanadenis roxanadenis buna ziua.am si eu o nelamurire.pe data de 3.02.2013 copilul meu implineste 2 ani.pe data de 4 ar trebui sa ma intorc la munca.in locul meu a fost angajata o ... (vezi toată discuția)