avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 342 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... cai de atac
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

cai de atac

a fost admisa in parte, actiunea reclamantei - proces civil raspundere delictuala; pe portal scrie ca pot ataca cu recurs in 15 zile
- termenul de 15 zile de la ce data curge?
- depun cererea de recurs la judecatoria care a judecat procesul, sau la tribunal?
- daca pierd si la tribunal, mai exista cale de atac?
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: integrity , utilizator 17:34, 22 Martie 2012
Termenul curge de la comunicare, deci din momentul in care primiti incheierea prin posta sau la grefa

Recursul se depune la instanta a carei hotarare se ataca
1.Termenul de recurs de 15 zile curge de la data comunicarii sentintei.
Hotararea dvs. este definitiva de la data pronuntarii, insa nu si irevocabila.
2.Recursul se depune la instanta a carei hotarare se ataca, deci la judecatorie.
Dupa solutionarea recursului, hotararea va fi definitiva si irevocabila.
3.Revizuirea sau contestatia in anulare pot fi promovate numai in cazurile expres si limitativ prevazute de textele de lege.

Buna ziua,

Din cate am inteles de la dvs,procesul s-a judecat pe fond la judecatorie (si ati vazut decizia pe portal sau ati primit hotararea acasa si nu va este favorabila)
In acest caz aveti dreptul sa atacati decizia prin recurs in termen de 15 zile calendaristice de la comunicarea hotararii Judecatoriei(caz exceptional daca v-a sosit hotararea in ziua de vineri a saptamanii atunci acea sambata si duminica nu se considera pentru ca nu aveati cum sa depuneti cererea in acele zile la Tribunal pt ca la registratura Tribunalului e inchis),dar cel mai bine ar fi sa nu asteptati pana in ultimele zile ca sa depuneti cererea de recurs.
Daca tot ajungeti in situatia de a nu fi depus pana la ora de inchidere a registraturii in ultima zi(tertipuri avocatesti prin care una din parti doreste sa induca in eroare partea adversa inducandu-i ideea ca nu a depus cererea de recurs, tocmai ca respectiva parte sa nu faca si ea o cerere de recurs cu gandul ca ramane hotararea definitiva si irevocabila,se poarta aceasta schema,dar daca nu aveti un reprezentant legal nu v-as sfatui sa recurgeti la aceasta posibilitate),puteti sa o trimiteti prin recomandata cu data aceea si se v-a inregistra cu acea data la Judecatorie.
Cererea de recurs se depune la Judecatorie(sau instanta la care v-ati judecat),urmand ca aceasta din urma sa o trimita catre Tribunal(Curtea de apel) unde doriti sa realizati recursul ca sa o inregistreze si sa va dea un termen pentru recurs.

Cu stima
Ultima modificare: Joi, 22 Martie 2012
clau1858, utilizator
va multumesc frumos pentru raspunsuri.
Va mai rog un raspuns:
taxa de timbru platesc la valoarea care mi s-a pus in sarcina prin hotarare, sau la valoarea platita initial de reclamanta?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Instanta s-a pronuntat, cum obþin decizia completa a acesteia? iulian1958 iulian1958 Pe portalul ministerului de justitie am aflat ca Instanta s-a pronuntat (favorabil) intr-un dosar in care sunt parte. Pe acest portal decizia Instantei este ... (vezi toată discuția)
Hotarare definitiva si irevocabila fara comunicare...?? ContSters86909 ContSters86909 am si eu cateva nelamuriri asupra aspectului ramanerii unei hotarari judecatoresti definitive si irevocabile de fapt este vorba de 2 situatii in ... (vezi toată discuția)
Cum pot obtine ca hotararea data de instanta de apel, respectiv tribunalul, sa devina definitiva si irevocabila?  Loredana Puscasu Loredana Puscasu Am primit hotararea instantei de apel si este specificat faptul ca este definitiva si ca o pot ataca cu recurs in termen de 30 de zile. Nu intentionez sa atac ... (vezi toată discuția)