avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 401 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... vanzarea unui apartament copiilor
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

vanzarea unui apartament copiilor

parintii mei au un apartament ,noi suntem 2 surori ,mama e plecata in italia si vrea sa treaca apartamentul pe numele nostru si tata ,eu pot sa fiu imputernicit de catre ea sa pot sa vand apartamentu mie si surorii mele ?
Cel mai recent răspuns: themis , utilizator 21:09, 22 Martie 2012
Nu se poate vinde cota mamei din apartament pentru ca este coproprietate in devalmasie. Avand in vedere ca mama dvs este plecata cel mai Bine este ca cei doi sa va vanda sau sa va doneze, pentru ca la donatie sunteti scutiti de impozit, si sa si retina uzufructul viager ambii. Mama dvs poate sa I dea o procura speciala de vanzare tatalui dvs sa vanda in numele ei sau sa faca o oferta de donatie din Italia iar tatal dvs oferta de donatie aici n Romania si apoi sa acceptati dvs copii.
Mama va poate imputernici, numai ca, potrivit Legii nr.36.1995 privind activitatea notariala, procura data mandatarului care va incheia actul cu el insusi (in dubla calitate, de mandatar al vanzatorului si cumparator) va trebui sa cuprinda inclusiv pretul vanzarii.

De ce nu da procura sotului ei (care, la randul lui, inteleg ca este vanzator, apartamentul fiind proprietate comuna).

Sau, asa cum vi s-a sugerat mai sus, de ce nu incheiati un act de donatie? Tatal poate fi imputernicit si pentru un astfel de act.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Probleme vanzare apartament (primit prin donatie) andycyo andycyo Buna ziua, Doresc sa vand un apartament , care este lasat mostenire de la unchiul meu (stabilit in SUA) prin act de donatie , uzufruct viager. Mentionez ca am ... (vezi toată discuția)
Partaj urmat de vanzare-cumparare. contract de mandat incheiat in strainatate in fata consulului. procedura Andreea_31 Andreea_31 Buna ziua! Ma aflu in urmatoarea situatie si nu stiu care este cea mai buna solutie. Locuiesc in Marea Britanie de 2 ani de zile, fratele meu locuieste ... (vezi toată discuția)
Donatie, mostenire sau contract vanzare cumparare? MGhe MGhe Buna ziua.Parinti mei sunt plecati din tara;au un apartament pe care ar vrea sa il treaca pe numele meu si al surori mele.Cum ar fi mai bine sa il treaca pe ... (vezi toată discuția)