avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 452 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Donatie, mostenire sau contract vanzare cumparare?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Donatie, mostenire sau contract vanzare cumparare?

Buna ziua.Parinti mei sunt plecati din tara;au un apartament pe care ar vrea sa il treaca pe numele meu si al surori mele.Cum ar fi mai bine sa il treaca pe numele nostru?Eu sunt in vizita la ei acum.Poate sa imi faca o procura speciala prin care sa ma ocup eu de intabulare si tot ce tine de trecerea apartamentul pe numele nostru?
Cel mai recent răspuns: ContSters250994 , utilizator 15:05, 27 Octombrie 2013
Parintii va pot vinde sau dona apartamentul , dupa cum le este si va este dorinta.
Va pot face o procura pentru a va imputernici sa va ocupati de intabularea apartamentului insa nu va pot imputernici sa vindeti in locul lor. Nu puteti fi si vanzator si cumparator in acelasi timp. Daca parintii nu pot fi prezenti in tara la vanzarea apartamentului pot imputernici o alta persoana decat dvs sau sora dvs pentru a-i reprezenta.
Va multumesc pentru raspuns.As mai avea o intrebare...Daca actul de donatie se va face la un Consulat Roman din Italia ar mai trebui sa fie prezenti in Romania pentru a semna ceva?
Puteti sa va adresati Consulatului din Italia sisfaceti ce acte doriti. este obligatorie prezenta parintilor dvs in calitate de vanzatori/donatori , cat si a dvs si a surorii dvs. Pentru actul de intabulare se poate face procura unui tert sau chiar dvs.
daca se va opta pentru un act de donatie si acest act va vizeaza doar pe dvs, ar trebui sa stiti ca liberalitatea va putea fi atacata in instanta de catre sora dvs la decesul parintilor .
Sa presupunem ca alegem metoda donatiei.Am incercat sa sunam la Consulat pentru a cere informatii dar trebuie sa mergi personal pentru informatii si este departe pentru a merge pana acolo.Am vrea sa pregatim tot si cand mergem sa mergem cu toate actele pentru a face contractul de donatie.Ce acte ar fi necesare pentru a face contractul de donatie? Va multumim pentru ajutor!
Aveti si contact de adresa de mail cu siguranta!
Oricum, nu cred ca un consulat roman e competent sa incheie acte de donatie.

In afara de sora dv., mai aveti frati?

Alte discuții în legătură

Vanzare cumparare din strainatate sau donatie? raz 74 raz 74 Buna ziua, .Am un prieten stabilit in strainatate ,nu are familie .Mi-a lasat procura sa -i administrez camera pe care o detine de ... (vezi toată discuția)
Donatie teren - donatorul in strainatate Andreeaf Andreeaf Buna ziua, am o intrebare legata de donarea unui teren, mai exact, o cunostinta care nu este in tara ar dori sa doneze un teren, de aici din Ro, unei ... (vezi toată discuția)
Donatie emanuellen emanuellen Doresc sa donez un apartament copiilor mei,dar fiul meu traieste in Chicago,nu e posibil sa vina in Ro,pentru semnarea actelor,poate sa imputerniceasca pe ... (vezi toată discuția)