avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 809 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Donatie, mostenire sau contract vanzare cumparare?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Donatie, mostenire sau contract vanzare cumparare?

Buna ziua.Parinti mei sunt plecati din tara;au un apartament pe care ar vrea sa il treaca pe numele meu si al surori mele.Cum ar fi mai bine sa il treaca pe numele nostru?Eu sunt in vizita la ei acum.Poate sa imi faca o procura speciala prin care sa ma ocup eu de intabulare si tot ce tine de trecerea apartamentul pe numele nostru?
Cel mai recent răspuns: ContSters250994 , utilizator 15:05, 27 Octombrie 2013
Eu am vb de oferta. Se poate face oferta la Consulat! Acceptarea insa o face in tara așa cum am spus! De abia la acceptare se formează donatia! Adică contractul translativ de proprietate! Apoi am spus ca părinții pot da procura de cadastru si instabulare. Oferta se va face cu conditia aceasta sa fie acceptata la intabularea terenului.
Cine a pomenit ca acceptarea sa se facă la Consulat?! Eu?! Nu cred?!
O oferta poate sa rămână caduca, poate sa nu fie acceptata sau poate fi revocata ...acceptarea este cea care formează contractul!

Consulatul nu accepta oferta ci o autentifica! Este o diferența! Acceptarea o face ofertantul care este in tara cand se va forma contractul in sfârșit !

oferta nu este jumătate de act de donatie! Este un act in sine! Ca si oferta de vanzare etc....o oferta nu presupune neaparat o acceptare ca de aia e oferta!

Consulaltele nu pot autentifica acte translative de proprietate! Cand se transfera proprietatea la oferta sau la acceptare?!

Hm....
Ultima modificare: Duminică, 27 Octombrie 2013
ContSters250994, utilizator
Esti destul de suparata pe mine, scuza-ma daca te-am deranjat cu ceva.
Nici eu nu am spus ca acceptarea sa se faca la consulat, am incercat sa fac o paralela intre oferta si acceptare, fiecare fiind o jumatate de contract. Sigur, discutia nu era chiar juridica, nu am crezut ca o sa te supere totusi.
Acceptarea nu o face ofertantul, ci acceptantul; ai dreptate, atunci se incheie contractul de donatie.
Stiu ca nu pot consulatele autentifica astfel de acte translative de proprietate, de-aia i-am pus pe oameni sa trimita un mail si sa nu se duca pana acolo degeaba sa intrebe.

Sper ca macar hm de la final sa fi fost de bine! Duminica frumoasa!

Nu vad rostul discuției....
Da așa este ca acceptarea nu o face ofertantul am scris din greșeală si din graba dar se pare ca totuși ai înțeles perfect ce doresc sa spun...
Insa dacă susții ca oferta este un act translativ de proprietate eu am închis discuția aici. Cred ca am si argumentat juridic in acest sens .....Paradoxal eu chiar am avut astfel de oferte făcute la Consulate...chiar dacă nu ți pare verosimil...
O oferta este o oferta nu poți sa încalci dreptul unei persoane de a dispune de bunurile sale.....
Nu sunt suparata chiar deloc, mi as cheltui aiurea energia pe așa ceva.... Insa nu sunt de părere ca aceasta discuție este constructiva si utila pt user. Mai ales ca juridic știm foarte bine care este adevarul.

O duminica minunata !
Ultima modificare: Duminică, 27 Octombrie 2013
ContSters250994, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzare cumparare din strainatate sau donatie? raz 74 raz 74 Buna ziua, .Am un prieten stabilit in strainatate ,nu are familie .Mi-a lasat procura sa -i administrez camera pe care o detine de ... (vezi toată discuția)
Donatie teren - donatorul in strainatate Andreeaf Andreeaf Buna ziua, am o intrebare legata de donarea unui teren, mai exact, o cunostinta care nu este in tara ar dori sa doneze un teren, de aici din Ro, unei ... (vezi toată discuția)
Donatie emanuellen emanuellen Doresc sa donez un apartament copiilor mei,dar fiul meu traieste in Chicago,nu e posibil sa vina in Ro,pentru semnarea actelor,poate sa imputerniceasca pe ... (vezi toată discuția)