avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 449 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Vanzare cumparare din strainatate sau donatie?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Vanzare cumparare din strainatate sau donatie?

Buna ziua, .Am un prieten stabilit in strainatate ,nu are familie .Mi-a lasat procura sa -i administrez camera pe care o detine de drept dupa decesul mamei sale ( Si-a facut succesiunea) ,el fiind singurul urmas. Acesta s-a imbolnavit grav si nu doreste ca, dupa deces locuinta sa ajunga pe mana familiei matusii lui , (sora mamei care nu s-a interesat de viata si problemele lui ) : cum se poate rezolva situatia fara ca eu sau el sa ne deplasam din tara, .ce acte trebuiesc intocmite? Vanzare cumparare? Donatie? Procura de vanzare? ceva cat mai rapid deoarece se pare ca bietul mai are 1-2 luni de trait .matusa poate ataca in instanta? avand in vedere ca mi-a atribuit mie imobilul lui spre administrare? Si ce recomandati?Va multumesc anticipat pt Raspunsul DV
Cel mai recent răspuns: ContSters250994 , utilizator 17:03, 17 Martie 2013
Vanzare-cumparare. Pt. problema medicala consultati www.ejtrading.eu
Trebuie sa dea o procura la Cosulat de vanzare cumparare, daca vreti sa faceti acest act de vanzare-cumparare, insa matusa nu poarte ataca actul pentru ca nu este rezervatar. Sfatul meu este sa mearga la Consulat si sa faca o oferta de donatie, pe care dvs trebuie sa o acceptati imediat, inainte ca dansul sa decedeze adica.... Iar la Acceptare se taxeaza ca la donatie, adica atunci se formeaza contraxctul. Insa pt ambele variante, donatie sau vanzare, va trebuie cadastru si intabulare, daca nu a facut dupa succesiunea mamei sale, trebuie facut ca altfel nu se pot autentifica actele.

va multumesc pt raspuns.Are succesiunea facuta (Am copie dupa succesiune si dupa C.I) dar persoana este intr-un spital si nu este transportabila cred ca trebuie sa vorbesc la Consulat in Londra....
El ce acte trebuie sa detina? CVC;(Tradus legalizat?Actul de succesiune?(C.I cred ca este expirata poate folosi ID -ul englezesc?)
Se poate folosi orice act de identitate. Trebuie sa stie despre ce imobil este vorba. O copie dupa certifcatul de mostenitor ar fi bun. Insa nu ati spus un lucru important exista intabulare?! Daca nu exista intabulare nu puteti face nimic. avand in vedere starea in care este daca nu exista intabulare sa faca testament. Daca exista intabulare sa faca oferta de donatie pe care dvs trebuie sa o acceptati imediat, caci daca dansul moare oferta Devine caduca. Acceptarea trebuie sa o faceti la un notar in Romania, avand toatele datele , cu extras de autentificare si cu plata taxelor si impozitului. De aceea daca aveti actele mergeti la un notar ca sa stiti si cat va costa .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Donatie, mostenire sau contract vanzare cumparare? MGhe MGhe Buna ziua.Parinti mei sunt plecati din tara;au un apartament pe care ar vrea sa il treaca pe numele meu si al surori mele.Cum ar fi mai bine sa il treaca pe ... (vezi toată discuția)
Succesiune cu procura deeagav99 deeagav99 Va rog sa-mi raspundeti la o intrebare. Este posibil ca mama mea care este in Italia sa faca o procura prin care cedeaza la partea ei de mostenire(sunt 2 frati ... (vezi toată discuția)
Titlu de proprietate magico magico Am o casa impreuna cu sora de la bunici care au murit ,obtinuta prin contract de vanzare cumparare cu banii primiti ,dar pe pamantul care il aveau la rol nu ... (vezi toată discuția)