avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1253 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Model de contract
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Model de contract

În secţiunea modeldecontract.ro, la pagina
[ link extern ]
apare un model de contract de comodat în care este prevăzută obligaţia comodantului de a preda comodatarului bunul obiect al comodatului.

Ca autor al modelului figurează Avocatnet.ro

Consider că se impune corectarea modelului de contract, în sensul că predarea (tradiţiunea) bunului nu este o obligaţie contractuală, ci o condiţie de validitate a contractului de comodat, contract real, care nu se poate forma în lipsa tradiţiunii.

Predarea bunului dat în comodat nu este un efect al contractului de comodat, în lipsa predării neexistînd comodat. În forma publicată, actul poate valora cel mult promisiune de comodat.

Liviu S.Bordaş
Ultima modificare: Duminică, 23 Noiembrie 2008
themis, utilizator

Alte discuții în legătură

Reziliere contract de comodat lucabuluca lucabuluca Acum un an, impreuna cu prietenul meu am deschis o firma. Sediul social se afla la adresa apartamentului tatalui meu. Din luna iunie am renuntat la partea mea, ... (vezi toată discuția)
Contract de comodat clara112 clara112 A fost incheiat un contract de comodat intre doua societati comerciale. Destinatia imobilului - sediu social al firmei. In contractul de comodat s-a mentionat ... (vezi toată discuția)
Contract de comodat ContSters63174 ContSters63174 Buna! Va rog sa ma ajutati intr-o problema. In cazul in cand o firma a vandut unei alte firme un camion iar cel care l-a cumparat nu l-a achitat inca dar vrea ... (vezi toată discuția)