avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 502 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... incheiere succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

incheiere succesiune

buna seara ,tatatal meu a decedat acum 10 ani iar anul trecut am deschis succesiunea pt un teren de 3500mp si acum sa terminat cred,santem 5 frati si mama ,toti au fost de acord cum am impartit terenul ,eu 1000mp 4 frati au ramas cu 1400 iar mama cu 1100 plus casa si o bucatarie de vara.Eu am cheltuit aproape 5000ron cheltuieli de judecata iar in decizia pe care am primito scrie ca trebuie sa le platesc celor 4 frati 1100ron de fiecare iar ei mie 980ron de ce a stabilit instanta in acest fel? trebuie neaparat sa le platesc acei bani,cum se procedeaza?
Cel mai recent răspuns: vasy5000 , utilizator 19:19, 30 Martie 2012
Daca nu ati atacat hotararea si ea a ramas irevocabila, va trebui sa platiti. Oricum, puteti compensa datoriile reciproce in limita celei mai mici dintre ele, ramanand de achitat diferenta.
Instanta stabilit asa pentru a se respecta cotele de succesiune legale. Prin compensare aveti sa le dati la toti doar 480 lei (120 lei/frate)
cum se face compansarea ?
trebuie mers iar in instanta?

Nu. Va duceti la un birou notarial si faceti un document prin care spuneti ca sumele se compenseaza si sumele pe care dvs. le platiti.
nu va suparati ca va mai intreb ,dupa ce se compenseaza unde trebuie sa merg la cadastru?

Alte discuții în legătură

Teren vandut cosminutz88 cosminutz88 Buna as dori sa fiu ajutat daca se poate: Mentionez ca mai un frate,acum doi ani am vandut un teren fara sa il intreb la o anumita persoana,terenul a fost ... (vezi toată discuția)
Incheiere succesiune! vasy2007 vasy2007 Buna seara am terminat acum 8 luni succesiunea unui teren de 3500mp si o casa ,impreuna cu fratii mei si mama ,tatal este decedat.In urma acestei succesiunu eu ... (vezi toată discuția)
Titlul de proprietate stefaniajohnston stefaniajohnston Buna ziua ,,cu o intrebare va deranjez,,daca unul singur detine din 6 frati titlul de proprietate ,,iar ceilanti 5 nu sunt trecuti,cu pot cupara un teren din ... (vezi toată discuția)