avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 499 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Teren vandut
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Teren vandut

Buna as dori sa fiu ajutat daca se poate:
Mentionez ca mai un frate,acum doi ani am vandut un teren fara sa il intreb la o anumita persoana,terenul a fost mostenit de la parintii fara a fi trecut pe unul dintre noi.Fratele meu a depus plangere impotriva persoanei care a cumparat terenul pentru furt pe motiv ca a cules merele din livada de pe terenul respectiv.Terenul a fost vandut printr-un simplu contract de vanzare cumparare.Ce se poate intampla in cazul asta?
Banuiesc ca atunci cand spuneti ca terenul "nu a fost trecut" pe numele fratilor, inseamna ca nu ati facut succesiunea dupa parinti (acceptarea mostenirii si impartirea bunurilor provenite din mostenire), astfel ca nici dvs. care ati vandut terenul si nici fratele dvs. nu ati fost si nu sunteti proprietari, din moment ce nu ati trecut pe la notar.
In momentul de fata cine plateste impozitul pe teren? Dvs. sau cel care a cumparat?
da nu a fost facuta succesiunea dupa parintii,impozitul a fost platit de mine pana in momemtul in care am vandut terenul adica pana acum doi ani,in mometul de fata impozitul este platit de persoana careia iam vandut terenul.
Nu stiu cum a fost inregistrat la taxe si impozite persoana care a cumparat terenul de la dvs, intrucat nu detinea un titlu de proprietate, dar macar poate dovedi ca atunci cand a cules merele a crezut ca actioneaza in calitate de proprietar, in baza promisiunii de vanzare.
Ca sa intrati in legalitate, va trebui ca impreuna cu fratele dvs. sa solutionati aspectele legate de succesiune, urmand ca apoi sa mergeti la notar pentru incheierea contractului de vanzare.
Contractul de vânzare cumpărare se încheie la notar pe baza actelor de proprietate doveditoare. Nu cred că vreun notar a putut să încheie un astfel de contract în lipsa actului de proprietate al părinților și a certificatelor de moștenitor al celor 2 frați.
În caz contrar, notarul răspunde alături de fratele care a efectuat vânzarea , pentru abuz în serviciu și fals intelectual(lucru de care orice notar este conștient, fiind vorba de răspundere profesională)
terenul a fost vandut printr-un contract de vanzare cumparare simplu cu doi martori nu la notar, ci la primarie cu numar de inregistrare de acolo unde eu am platit impozitul pe teren de mai multi ani de zile iar dupa ce l-am vandut impozitul este platit de persoana care l-a cumparat ce masuri se pot lua impotriva persoanei caruia i-am vandut terenul sau daca raspunde sau nu pentru faptele mentionate mai sus?

Alte discuții în legătură

Vanzare teren intravilan de un singur mostenitor din cei doi ai defunctilor parinti! alex9691 alex9691 Intrebarea mea este urmatoarea si multumesc pentru raspuns anticipat! Cu vreo doi ani in urma am cumparat o bucata de pamant in intravilanul unui sat cu ... (vezi toată discuția)
Revanzare proprietate vanduta fara contract dana_maria1984 dana_maria1984 Buna ziua, Bunica mea a vandut acum 15 ani un teren extravilan, dar nu a inocmit actele necesare. Am fost contactata recent de cumparator care doreste la ... (vezi toată discuția)
Cumpărare teren cu posibili moștenitori. În ce măsură mă poate afecta acest lucru? cristienos cristienos Buna ziua, am cumparat recent in acest an, de la persoana X un teren intravilan, in judetul Giurgiu, Terenul este intravilan, situat intre case, in ... (vezi toată discuția)