avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 939 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Teren vandut
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Teren vandut

Buna as dori sa fiu ajutat daca se poate:
Mentionez ca mai un frate,acum doi ani am vandut un teren fara sa il intreb la o anumita persoana,terenul a fost mostenit de la parintii fara a fi trecut pe unul dintre noi.Fratele meu a depus plangere impotriva persoanei care a cumparat terenul pentru furt pe motiv ca a cules merele din livada de pe terenul respectiv.Terenul a fost vandut printr-un simplu contract de vanzare cumparare.Ce se poate intampla in cazul asta?
Contractul respectiv nu este translativ de proprietate, intrucat dvs. nu erati inca proprietar, din moment ce nu ati facut succesiunea dupa parinti. Mai mult si fratele dvs. are drepturi in ceea ce priveste acel teren.
In privinta plangerii depuse de catre fratele dvs. nu cred ca vor exista urmari, intrucat, din punctul meu de vedere, fapta nu este comisa cu vinovatia ceruta de legea penala.
Oricum trebuie sa intrati in legalitate cu vanzarea respectivului teren, ceea ce presupune efectuarea succesiunii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzare teren intravilan de un singur mostenitor din cei doi ai defunctilor parinti! alex9691 alex9691 Intrebarea mea este urmatoarea si multumesc pentru raspuns anticipat! Cu vreo doi ani in urma am cumparat o bucata de pamant in intravilanul unui sat cu ... (vezi toată discuția)
Revanzare proprietate vanduta fara contract dana_maria1984 dana_maria1984 Buna ziua, Bunica mea a vandut acum 15 ani un teren extravilan, dar nu a inocmit actele necesare. Am fost contactata recent de cumparator care doreste la ... (vezi toată discuția)
Cumpărare teren cu posibili moștenitori. În ce măsură mă poate afecta acest lucru? cristienos cristienos Buna ziua, am cumparat recent in acest an, de la persoana X un teren intravilan, in judetul Giurgiu, Terenul este intravilan, situat intre case, in ... (vezi toată discuția)