avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 933 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Revanzare proprietate vanduta fara contract
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Revanzare proprietate vanduta fara contract

Buna ziua,

Bunica mea a vandut acum 15 ani un teren extravilan, dar nu a inocmit actele necesare. Am fost contactata recent de cumparator care doreste la randul lui sa vanda terenul. Practic in momentul de fata calea fireasca ar fi sa 1) fac succesiunea dupa bunica mea, 2) intocmesc contractul de vanzare cumparare cu persoana careia i-a fost vandut acum 15 ani, 3) proprietarul sa il vanda mai departe. Persoana careia i-a fost vandut terenul doreste sa simplifice procesul si sugereaza ca in acte sa apara ca eu il vand direct persoanei careia doreste sa il vanda acum. As vrea sa stiu daca e legal si daca ma expun la vreun risc. Mentionez ca nu contest faptul ca bunica mea a vandut terenul acum 15 ani.
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 08:47, 21 Decembrie 2016
Mai exista si alti mostenitori ai bunicii? Bunicul sau parintele a mai avut frati>?
In cei 15 ani de la vanzare cine a platit impozitul pe teren?
Terenul are cadastru? Daca nu are atunci trebuie sa il faceti iar cheltuielile va vor reveni dvs.
Aveti in vedere ca dvoastra mosteniti parintele care a fost copilul bunicii si trebuie sa faceti succesiuni succesive.

Daca faceti dvs. vanzare direct catre cumparatorul actual cel caruia i-a vandut bunica nu v-a mai plati impozitul pe vanzarea terenului plus toate cheltuielile ocazionate de cumpararea terenului de la bunica (onorariu notar, inscrierea in CF, etc.)

Ideea este ca veti avea destule cheltuieli de facut pentru vanzarea terenului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Un mic ajutor la vanzarea unui teren extravilan adrian73 adrian73 Buna ziua, am o nelamurire> bunici mei ( de fapt , numai bunica mai traieste), au un pamant extravilan, cu titlu de proprietate. acest titlu de proprietate ... (vezi toată discuția)
Uzucapiune de scurta durata ghiler ghiler Parintii mei au cumparat un teren agricol in urma cu 20 ani, pe baza de chitanta de mana. Terenul a fost achizitionat de la unul din cei 2 mostenitori ai ... (vezi toată discuția)
Proprietar vechi - bunic, proprietar nou - nepot denissz denissz Buna ziua, Doresc informatii cu privire la situatia urmatoare: Bunicul meu, tatal mamei mele, sotia decedata, proprietar al terenului si imobilului in care ... (vezi toată discuția)