avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 662 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... anulare proces
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

anulare proces

as vrea sa anulez un proces, ce trebuie sa fac? trebuie sa depun o cerere de amanare? cum ar trebui sa arate? mentionez faptul ca eu sunt cea care a deschis procesul.
va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Alin Popescu , administrator 21:08, 23 Noiembrie 2008
Nu se poate anula un proces ... :)
Cererea de amanare se depune numai daca aveti motive temeinice de amanarea judecatii.

Despre ce proces este vorba?
lilicrin a scris:

as vrea sa anulez un proces, ce trebuie sa fac? trebuie sa depun o cerere de amanare? cum ar trebui sa arate? mentionez faptul ca eu sunt cea care a deschis procesul.
va multumesc.

Potrivit art. 246 Cod procedura civila, "reclamantul poate sa renunte oricand la judecata, fie verbal in sedinta, fie prin cerere scrisa". Deci, dvs. fiind reclamant intrucat, asa cum v-ati exprimat, "ati deschis procesul", aveti doua optiuni:
1. Fie va prezentati la termenul urmator si aratati instantei ca intelegeti sa renuntati la judecata;
2. Fie trimiteti o cerere scrisa instantei, motivata pe dispozitiile art. 246 Cod procedura civila, cerere in care aratati ca intelegeti sa renuntati la judecata.
Mult succes!

Data post: Duminica, 23 Noiembrie 2008, 18:34

Nu pot sa cred ca mesajul este la sectiunea "drept penal..."! :stunned:
Va rog sa-mi spuneti si mie cum ati reusit "sa deschideti un proces" penal, astazi, daca se poate!
Evident, raspunsul meu de mai sus nu este valabil decat in cazul litigiilor civile!
Ultima modificare: Duminică, 23 Noiembrie 2008
Cornel Vasile, Consilier juridic
din pacate avocatul caruia i-a platit deja peste 60 de milioane in lei vechi a dat in judetcata primaria de 2 ori pentru acelasi lucru. Eu am inteles ca asa ceva este ilegal. L-am intrebat si mi-a mai cerut inca 20 de milioane pentru a anula unu din procese.
Puteti sa depuneti dvs cerere de renuntare la judecata fara ajutorul avocatului , intr-unul din cele dosare daca cererea de chemare in judecata are acelasi obiect, este întemeiată pe aceeaşi cauză şi este între aceleaşi părţi, făcută de ele şi în contra lor în aceeaşi calitate.
Observ ca discutia aceasta se mai poarta intr-un topic al forumului:
www.avocatnet.ro/content/for...

Motiv petnru care inchidem aceasta discutie si va invit sa continuati cu raspunsurile acolo. Iar pe doamna lilcrin o rog sa nu mai deschide mai multe discutii pe aceeasi tema in mai multe forumuri. Fiecare problema trebuie discutata int-un singur topic. Multumesc anticipat. :)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Retragere actiune de evacuare mona.iv mona.iv Buna seara ! As avea nevoie de o informatie : ce demers trebuie sa intreprinda partea reclamanta dintr-un proces de evacuare, in cazul in care, in timpul ... (vezi toată discuția)
Renuntare proces zahsor zahsor Am deschis un proces pentru anularea unui act facut de o institutie in mod ilegal . Este vorba de o decizie de numire pe post luata in mod ilegal . Au avut loc ... (vezi toată discuția)
Cum pot anula un proces ? xyz2009 xyz2009 Buna seara, Am deschis proces contra angajatorului, contest decizia de sanctionare disciplinara, am avut prima infatisare, angajatorul nu s-a prezentat. ... (vezi toată discuția)