avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 892 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii contributii cas
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

contributii cas

am un pfa- cultura cerealelor si plantelor tehnice ,dar sunt si salariat la o Societate Agricola ( pe legea 36/1990) si am primit o adresa de la Casa de Pensii sa platesc 5,5% CAS pe venitul de la PFA.Eu fiind salariat nu contribui la CAS, in ce baza legala trebuie sa mai platesc 5,5% CAS.
Cel mai recent răspuns: gicamarin , utilizator 09:40, 27 Martie 2012
Scuze, cred ca ati vrut sa spuneti ca ati primit de la casa de sanatate pentru a plati contributia de 5,5% la fondul de sanatate CASS pe care trebuie sa-l plateasca pfa-ul. Mergeti la ei si vedeti cum puteti rezolva cu plata, poate ceva rate.
multumesc, aveti dreptate, dar vreau sa stiu daca e corect sa platesc CAS , eu fiind salariat la o alta societate care imi plateste CAS-ul?
Da, este corect. Se plateste contributia la sanatate si pentru veniturile obtinute ca PFA, chiar daca sunteti si salariat.
Pentru angajat si in acelasi timp PFA numai platiti si contributia la sistemul de pensii (CAS).
Cred ca user-ul se refera la contributia la sanatate (5.5%).

Alte discuții în legătură

Impozitare pfa valentin.ropota valentin.ropota In situatia in care pfa este angajat la stat si are retineri din salariu la sanatate si pensie trebuie sa mai plateasca ceva la CASS si CAS ca si PFA fara ... (vezi toată discuția)
Cass pentru pfa care este si salariat tazyx tazyx Daca sint angajat cu CM dar detin si un PFA care mai face complet aleator cite o factura ( sa zicem una la 4-6 luni ), cum calculez si platesc CASS-ul ... (vezi toată discuția)
Pfa plata cass CONSULTING ABM CONSULTING ABM Daca poate cineva,va mai rog sa ma ajutati cu un raspuns. Cum am mai spus, sunt pensionara la limita de varsta si sunt PFA. Intrebarea mea este; trebuie sa ... (vezi toată discuția)