Buna ziua,
Fostul sot imi da pensie alimentara el fiind la pensie,dar din 14 dec 2010 ,are un PFA si face taxi.Intrebarile mele sunt urmatoarele:
Ca sa primesc pensie alimentara si din ce face taxi trebuie sa-l dau in judecata?
Cat ar fi suma pe care as primi-o de la un taximetrist?
Imi va da din urma banii?
Multumesc f frumos!
Da, pentru majorarea pensiei de intretinere trebuie sa il actionati in judecata.
Se vor lua in calcul toate veniturile nete ale paratului pe ultimele 6 luni.
Pentru un copil pensia este de pana la 1/4 din venituri, pentru 2 copii de 1/3, iar pentru 3 sau multi copii de pana la 1/2 din acestea.
Veti primi suma majorata de la momentul introducerii actiunii.
dar care declaratie?...de pe anul in curs sau de pe anul trecut...mentionez ca la pfa-uri declaratia pe anul in curs este estimativa.Scuze ca intervin dar m-ar interesa sa stiu nu neaparat in acest caz,daca din declaratie rezulta un venit anual care divizandu-l pt fiecare luna iese un venit sub minimul pe economie,cum se procedeaza.Aplica instanta 25 la suta pe venitul ce reiese din declaratie sau sau aplica la minumu pe economie?
~ final discuție ~
Alte discuții în legătură
Pensie alimentara
razvan38
Buna seara ! Doresc si eu cateva lamuriri legate de valoarea pensiei alimentare in conditiile in care fosta sotie nu are nici un venit stabil. Din cate stiu eu ... (vezi toată discuția)