avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 901 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pensie alimentara- taximetrist
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pensie alimentara- taximetrist

Buna ziua,
Fostul sot imi da pensie alimentara el fiind la pensie,dar din 14 dec 2010 ,are un PFA si face taxi.Intrebarile mele sunt urmatoarele:
Ca sa primesc pensie alimentara si din ce face taxi trebuie sa-l dau in judecata?
Cat ar fi suma pe care as primi-o de la un taximetrist?
Imi va da din urma banii?
Multumesc f frumos!
Cel mai recent răspuns: RADU_2_RADU , utilizator 21:25, 11 Aprilie 2012
Da, pentru majorarea pensiei de intretinere trebuie sa il actionati in judecata.
Se vor lua in calcul toate veniturile nete ale paratului pe ultimele 6 luni.
Pentru un copil pensia este de pana la 1/4 din venituri, pentru 2 copii de 1/3, iar pentru 3 sau multi copii de pana la 1/2 din acestea.
Veti primi suma majorata de la momentul introducerii actiunii.
Ultima modificare: Vineri, 23 Martie 2012
ContSters241434, utilizator
Multumesc frumos.
Vreau sa imi spuneti daca imi terbuie avocat pt acest proces,s-au pot sa ma reprezint singura?
puteti sa va reprezentati singura. solicitai instantei sa fie comunicat Declaratia de venituri a sotului de la administratia financiara de domiciliu
dar care declaratie?...de pe anul in curs sau de pe anul trecut...mentionez ca la pfa-uri declaratia pe anul in curs este estimativa.Scuze ca intervin dar m-ar interesa sa stiu nu neaparat in acest caz,daca din declaratie rezulta un venit anual care divizandu-l pt fiecare luna iese un venit sub minimul pe economie,cum se procedeaza.Aplica instanta 25 la suta pe venitul ce reiese din declaratie sau sau aplica la minumu pe economie?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie alimentara razvan38 razvan38 Buna seara ! Doresc si eu cateva lamuriri legate de valoarea pensiei alimentare in conditiile in care fosta sotie nu are nici un venit stabil. Din cate stiu eu ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara minori camptour camptour Cu 3 ani in urma am divortat de fosta sotie, din casatorie au rezultat doi baieti (in prezent au 6 respectiv 8 ani), care au fost dati spre crestere fostei ... (vezi toată discuția)
Valoare pensie alimentara ContSters285904 ContSters285904 Buna ziua, am 2 copii, unul de 21 ani si celalalt de 13 ani, sunt divortata, m-ar interesa cat e valoarea pensiei alimentare pt cei doi copii, Mentionez ca ... (vezi toată discuția)