avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1204 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită executare silita
Discuție deschisă în Executare silită

executare silita

ce se intampla atunci cand esista o executare silita?ce presupune mai exact o executare silita?
MULTUMESC
se pune in aplicare, silit, o hotarare judecatoreasca sau orice act care e titlu executoriu
Executarea silita este demarata pentru valorificarea unui drept detinut impotriva altei persoane. Executarea are mai multe forme: imobiliara, mobiliara, poprire, etc.
Prin executarea imobilira si mobiliara se valorifica toate bunurile ce aprtin debitorului pentru recuperarea creantei creditorului, iar prin poprire se retin din veniturile debitorului anumite procente ce ulterior se distribuie catre creditor

si cine decide despre ce fel de executare este vorba,adica imobiliara,mobiliara sau poprire
spuneti ce problema aveti mai degraba decat sa vbim generalitati
creditorul decide pe baza informatiilor executorului judecatoresc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Opozitie la dizolvare/lichidare vladion2005 vladion2005 Buna ziua. As dori sa prezint urmatoarea speta. Am un titlu executoriu ( hotarare judecatoreasca ramasa definitiva si irevocabila) impotriva debitoarei SC.X. ... (vezi toată discuția)
Perimare executare silita dakko84 dakko84 Buna seara, Va retin atentia cu situatia in care ma aflu. In iulie 2006 am contractat un credit de nevoi personale. Am achitat ratele la timp pana in luna ... (vezi toată discuția)
Incepere executare silita nairam63 nairam63 Un girant poate fi executat silit fara a i se aduce la cunostinta inceperea procedurii de execuatre silita? Daca la dosar sunt instiintari catre girant ... (vezi toată discuția)