avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 190 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Achizitie soft de la o firma din Luxemburg
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Achizitie soft de la o firma din Luxemburg

1.Sunt pfa in sistem real neplatitor de Tva.Am achizitionat licenta pt un soft de pe internet.Firma de la care am cumparat se afla in Luxemburg.
Mi-au emis o factura cu TVA 0%.
Suma totala a facturii fiind 2000 euro.
Trebuie sa platesc TVA in tara ?

2.Am mai achizitionat un soft tot de la ei pt care mi-au emis o factura cu tva 15%.In tara la noi mai trebuie sa platesc ceva:Sunt in ceata total..


Va multumesc pt raspuns
Cel mai recent răspuns: xerxes , utilizator 16:27, 23 Martie 2012
furnizarea de programe informatice software prin internet este considerata o prestare de servicii.
dvs. in calitate de neplatitor de tva aveati obligatia inregistrarii in scopuri de tva pentru achizitii intracomunitare de servicii si inscrierea in ROI, inainte de achizitionarea acestora.

prin urmare aveti obligatia de a plati tva in romania in cota de 24% care se aplica la valoarea intregii facturi primite din luxemburg, in ambele cazuri, chiar daca una din ele contine si tva.

pct. 55 din norme
(4) În cazul serviciilor taxabile achiziţionate intracomunitar taxa este datorată conform art.150 alin. (2) din Codul fiscal, inclusiv în situaţia în care beneficiarul persoană impozabilă stabilit în România nu şi-a îndeplinit obligaţia de a se înregistra în scopuri de TVA conform art.153 sau 153^1 din Codul fiscal.

de asemenea neinscrierea in ROI se amendeaza cu sume cuprinse intre 1.000 si 5.000 lei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Obligativitate inscriere in scopuri de tva si roi ContSters333824 ContSters333824 Buna ziua, Va rog respectuos sa ma sprijiniti cu un sfat de speclialitate la speta de mai jos. Sunt unic actionar intr-o societatea comerciala ce produce ... (vezi toată discuția)
Reg op. intracomunitari Mariralu Mariralu Se poate inscrie in ROI un SRL neplatitor de TVA ? Multumesc anticipat pentru ajutor. (vezi toată discuția)
Pfa inregistrare in roi? flintes flintes Buna ziua ! In legatura cu inregistrarea mea ca PFA neplatitor de TVA in ROI mi sa raspuns. Pentru a desfasura o activitate in UE trebuie sa ma inscriu in ROI ... (vezi toată discuția)