avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 910 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Insolventa de plata
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Insolventa de plata

Ma numesc Ghena Mihaela si am si eu o intrebare pt.specialistii d-voastra,daca ma puteti ajuta cu un raspuns.
In anul 2007 am facut un credit de nevoi personale in lei de la banca cu dobanda variabila.Cand am luat creditul dobanda era 14,27%si plateam o rata de aproximativ450 de lei.Cateva luni mai tarziu rata a inceput sa urce pana cand am ajuns sa platesc si 700 de lei pe luna(ajunsesem la o dobanda de 24,7%)si am intrat in insolventa de plata deoarece postul de la locul de munca a fost restructurat si am ramas fara serviciu.am cerut o restrucurare creditului pe 6 luni(mi sa aprobat)timp in care am platit doar 210 lei pe luna insemnanad o parte din dobanda.Dupa aceste 6 luni am platit integral rata adica 550 de lei.dupa 4 luni iar am cerut restructurare si plateam tot 210 lei.Dupa ce mi sa incheiat aceasta perioada de 6 luni am revenit la plata integrala a ratei adica 650 de lei lunar,Am cerut un grafic de rambursare pe care mi l-au dat, dar rata nu scade deloc conform acestui grafic de rambursare si mai am de plata inca 5 ani(creditu facandul pe 10 ani).Intrebarea mea este:e normal ca rata sa nu scada deloc in acesti 5 ani care ii mai am de platit? Mentionez ca nici in acest moment nu am un loc de munca si sunt in insolventa de plata.Ce ar putea sa mi se intample daca nu platesc?Daca actionez banca in instanta as avea vreo sansa de reusita?Va multumesc anticipat Mihaela Ghena

Ultima modificare: Vineri, 23 Martie 2012
gi-jane2, moderator
Cel mai recent răspuns: Lucian Huzum , Consilier juridic 21:18, 24 Martie 2012
Trebuie sa studiati foarte bine esalonarea facuta. Probabil v-au esalonat suma propriu-zisa, insa dobanda nu si atunci este firesc ca debitul a ramas la aceeasi valoare, dvs. platind doar dobanda. Ceea ce va spun este doar o ipoteza, din graficul de rambursare va veti da seama.
In caz de neplata se poate ca banca sa va execute silit. In privinta unei actiuni in instanta, analizati daca banca si-a respectat sau nu obligatiile contractuale si abia dupa aceea ganditi-va la o eventuala actiune.
problema e ca in contract banca nu figureaza cu nici o obligatie.Numai eu am obligatii.Am pus aceasta intrebare pt.ca am vazut la tv.un reporataj in care un client al aceleiasi banci a castigat un proces din cauza clauzelor puse de banci (cica puse abuziv)
Daca considerati ca sunt niste clauze abuzive aveti dreptul sa formulati o plangere la protectia consumatorului. Nu uitati ca incheierea unui contract presupune un acord de vointa exprimat de ambele parti. Verificati daca contractul dvs. respecta prevederile OUG nr. 50/2010 privind contractele de credit pentru consumatori.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Semnare grafic de rambursare credit ipotecar ContSters185853 ContSters185853 Prin semnarea prezentului document, Imprumutatul declara ca a luat la cunostinta ca: 1. Valoarea ratei lunare poate fi afectata de anumiti factori externi (de ... (vezi toată discuția)
Calculare rate credit ContSters79575 ContSters79575 Am imprumutat de la o banca 11000, urmand sa-i rambursez in 10 ani. Actuala dobanda este 14.4%. Am cerut micsorarea ei, dar se fac ca ploua . Ratele mele ... (vezi toată discuția)
Comision banca IRINA ANGELA IRINA ANGELA Buna ziua. Sotul meu are un credit la o banca si ramanad fara servici a cerut si a obtinut ( iunie 2011 ) o restructurare a creditului, prelungindu-se perioada ... (vezi toată discuția)