avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1229 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... diurna sau nu
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

diurna sau nu

Buna ziua Lucrez la o firma aflata la o distanta de 41 de km ,fata de domociliul meu. Acum firma ne cere sa lucram la o filiala de a ei in alta localitate. Distanta dintre locul actual de munca si acea filiala este de inca 26 de km. Deci 67 de km. Bun ,dar asta nu e tot... Transportul este asigurat de catre firma dar ,pentru a economosii bani, mijlocul de transport, merge pe rute ocolitoare pentru a lua si ceilalti colegi din localitatile inconjuratoare actualului meu loc de munca,Distanta este mult mai mare decat cei 67 de km. E vorba de 4 localitati noi, care sunt incluse de traseu. Pentru a ajunge la filiala unde am fost detasati facem pe drum 1 ora si 30 de minute atat la plecare cat si la sosire. Deci, in total 3 ore zilnic numai pe naveta ., . Programul de lucru este neschimbat 8 ore, bineinteles la care se adauga naveta. Intreb in aceste conditii se acorda diurna sau nu?Intreb acest lucru deoarece noi am intrebat la biroul financiar si nu am primit nici un raspuns. Multumesc !
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:32, 24 Martie 2012
În Codul muncii diurna se cheamă indemnizaţie de delegare. Da aveţi dreptul la diurnă.
Nu se acorda diurna in acest conditii ...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Diurna... petre32 petre32 Stimate domn/doamna, Lucrez la o companie privata de 3 luni, semnarea contractului s-a facut cu doua saptamani inainte de inceperea activitatii. Activitatea ... (vezi toată discuția)
Pot primi diurna Andusa Andusa Pot primi diurna dacă lucrez la o firma din alt județ,dar au lucrări în localitatea în care locuiesc? (vezi toată discuția)
Diurna cristyna_i cristyna_i Buna ziua, Am o lucrare in afara localitatii unde firma isi are sediul social, la circa 80 km. Firma nu are alt punct de lucru, este inregistrata cu lucrari la ... (vezi toată discuția)