avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1070 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cu un certificat de grefa pot obtine acte de carte ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cu un certificat de grefa pot obtine acte de carte funciara pentru a dovedi ca un imobil intra in masa succesorala?

cu un certificat de grefa pot obtine de la biroul de carte funciara o hartie prin care sa demonstrez ca sotia tatalui(care este decedat )are sau a avut o locuinta cumparata cat au fost concubini.aceasta hartie imi trebuie in instanta pt stabilirea succesiunii.cum trebuie sa procedez?
Cel mai recent răspuns: trope_doi , utilizator 04:17, 18 Aprilie 2012
Se face o cerere la cartea funciara pentru a se afla mai intai daca este deschisa carte funciara pentru imobilul din str... dupa obtinerea numarului de carte funciara se solicitas un extras de informare (cu sau fara certificat de grefa) de la cartea funciara prin care se solicita numele proprietarului de la adresa respectiva.
Insa pentru a face dovada ca fosta concubina a cumparat un apartament cu defunctul in timpul copncubinajului trebuie deschis un proces separat in acest sens , care suspenda dosarul succesoral pana la stabilirea masei succesorale. Angajati un avocat .
In temeiul art 41 din L nr 7/1996,
Orice persoana poate cerceta cartea funciara si celelalte evidente care alcatuesc registrul cadastral de publicitate imobiliara

Contactati personal registratorul sef al OCPI local
daca fac dovada ca aceasta locuinta a fost cumparata in timpul concubinajului nu pot cere instantei ca aceasta sa intre in masa succesorala?
aceasta locuinta era pe numele ei dar e posibil intre timp sa o fi vandut.mai pot deschide alt proces in acest sens?
Daca exista dovada cumpararii acelei proprietati de catre concubina, in perioada cand nu covietuiau in concubinaj, cred ca va luptati cu morile de vant. "Nu ravniti la bunul altuia".

Alte discuții în legătură

Dovada tribunal loredana69 loredana69 tatal meu inainte de a se casatori cu cea de a doua sotie(in concubinaj)a cumparat pe numele acesteia o garsoniera.aceasta nu recunoaste acest fapt .unde ma ... (vezi toată discuția)
Ce drepturi are duap trairea in concubinaj? kristinapirvu kristinapirvu Buna ziua, Asn vrea sa stiu si eu... Unchiul meu a trait timp de 26 de ani in concubinaj cu o femeie.La inceput ei au locuit intr-o garsoniera data de la ... (vezi toată discuția)
Rog un raspuns urgent - succesiune dupa concubinaj veterinarul66 veterinarul66 tatal a trait in concubinaj 20 de ani concubina a murit in urma cu 10 ani anul acesta a murit si tatal fratii concubinei solicita partaj imobiliar au acest ... (vezi toată discuția)