avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 420 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Răspunsuri în comunitate Mutarea contorului de pe casa veche pe cea nou ...
Discuție deschisă în Răspunsuri în comunitate

Mutarea contorului de pe casa veche pe cea nou construita

Am si eu o intrebare.Are cineva idee cat costa sa muti contorul de pe casa veche pe cea nou construita?(din casa veche a mai ramas doar o camera, nu a fost daramata ptr a pastra pe ea consola de lumina,contorul si tabloul de sigurante).Mentionez ca,am avut toate autorizatiile demolare, constructie.Si inca ceva de curand au inceput sa schimbe pe starda mea contoarele gratuit la toata lumea o firma particulara nu cei de la Enel.Am fost si am vorbit cu ei si i-am rugat sa-mi puna contorul pe casa noua dar nu au vrut.Au spus ca ei sunt particulari,au contract de colaborare cu Enel si ca nu pot sa faca asta. Ce ma sfatuiti sa-i las sa puna noul contor (antiefractie) pe casa veche si dupa sa-i chem pe cei de la Enel sa mi-l mute?Sau e mai simplu sa-i sun direct pe cei de la Enel sa-mi mute contorul(binenteles ca nu imi va pune acelasi contor ci unul nou) dar atunci cica nu mai este gratuit,ar costa destul de mult plus ca se mai plateste o anumita taxa.Pur si simplu nu stiu ce sa fac.Inca o data mentionez firma particulara nu percepe niciun ban.Iti schimba contorul,iti pune alta consola alt fir etc. gratis.
Cel mai recent răspuns: dome , utilizator 09:13, 14 Aprilie 2012
cel mai simplu ar fi sa intrebati direct la Electrica...:thumbup:
Conform ultimilor prevederi in domeniu,si pentru a permite autoritatilor control neingradit,
contorul electric in special la constructiile noi nu se mai monteaza in interiorul casei ,ci pe stalpul stradal
Normele in domeniu,prevad inlocuirea intr-o perioada neprecizata a tuturor contorilor electrici vechi consumatori individuali,prin modificarea bransamentului de retea si montarea contorului stradal
Pentru solutionarea situatiei comunicati direct furnizorului de servicii electrice situatia cu care va confruntati
Veti constata,ca procedura de montare contor electric nou nu este atat de simpla cum pare la prima vedere,pentru ca furnizorul de servicii dispune initial comunicarea cererrii titularului de contract ,iar ulterior - unitatea agreata executa montarea contorului electric
Contorul a fost schimbat si a fost lasat pe casa veche.A fost montata si cutia antifurt,a fost schimbata consola cat si firele.Acum nu mai sunt 2 ci unul singur de tipul cablului de antena.Firma particulara nu a vrut sa-l mute pe casa noua,nu mai vorbesc sa-l mute pe stalp.Acum contoarele la mine in zona sunt montate toate afara pe peretele casei nu pe stalpi cum sunt in alte parti. Acum ar urma sa fac transferul de pe casa veche pe cea nou construita,problema e cam cat m-ar costa?Am inteles ca ar fi destul de piperat.
UN PASTE FERICIT TUTUROR!:)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Asociatie de locatari Axa04 Axa04 Buna ziua, Va rog recomandare pentru urmatoarea situatie... Asociatie de proprietari care nu are contracte individuale pentru energia electrica. Exista un ... (vezi toată discuția)
Impamantare de la stalp pisy007 pisy007 Buna seara, Am o problema cu Enel distributie si anume: stalpul dumnealor nu are impamantare si implicit nici casa mea care este racordata la acest stalp.Am ... (vezi toată discuția)