avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1062 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Securitate şi Sănătate în ... Impamantare de la stalp
Discuție deschisă în Securitate şi Sănătate în Muncă (fost Protecţia Muncii)

Impamantare de la stalp

Buna seara,
Am o problema cu Enel distributie si anume: stalpul dumnealor nu are impamantare si implicit nici casa mea care este racordata la acest stalp.Am sunat la dumnealor si au trimis o echipa care mi-au spus ca nu e de datoria lor sa faca impamantrea aceasta.Racordul de la stalpul dumnealor este cu un cablu cu 3 fire faza,nul si inca unul care in mod normal ar trebui sa fie impamantarea dar acesta este doar de forma.Intrebarea mea este daca eu trebuie sa imi fac impamantare la casa singur pe cheltuiala mea sau distribuitorul de energie trebuie sa o faca la stalpul lor.Exista vreo lege care sa reglementeze problema aceasta?
Va multumesc.
Cu stima,
Ady
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 17:57, 15 Noiembrie 2018
Nu precizati daca pe stalp este montat contoarul de curent electric.
Daca ENEL este proprietarul stalpului, montarea unui paratrasnet si impamantarea acestui stalp si a cutiei cu contoarul electric este obligatorie si cade in sarcina firmei de distributie. Depuneti o solicitare scrisa, cu nr. de inregistrare/ data (puteti trimite prin posta cu confirmare de primire) la ENEL pentru realizare impamantare stalp de curent electric.
Impamantarea casei dvs. nu are legatura juridica cu impamantarea stalpilor de curent electric aflati in proprietatea firmei de distributie curent electric (exista alt proprietar al stalpului respectiv ?). Fiecare este responsabil pentru proprietatea sa.
Pentru a racorda centura de impamantare a casei dvs. la impamantarea stalpului aveti nevoie de acceptul scris al ENEL.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

De unde se consideră branșamentul electric ca fiind proprietatea utilizatorului? stirbu67 stirbu67 De unde se considera bransamentul electric ca fiind proprietatea utilizatorului ? Intreb deoarece pe acel surub de legare a cablului electric care porneste ... (vezi toată discuția)
Raspundere integritate echipament(contoar) de masurare en. electrica si gaz ovidiumonoranu ovidiumonoranu Cine raspunde de integritatea echipamentelor(contoarelor) de masurare a en. electrice si a gazului, echipamente montate in afara proprietatii consumatorului, ... (vezi toată discuția)
Bransament contoar electric. proprietar pacalit. ce este de facut? Silvia1945 Silvia1945 Bransament contoar electric. Proprietar pacalit. Ce este de facut? Bună dimineața! Prietena mea a avut o speță de ieșire din indiviziune cu fostul ... (vezi toată discuția)