avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1515 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită somatie de plata - pagubit pe nedrept
Discuție deschisă în Executare silită

somatie de plata - pagubit pe nedrept

Buna seara,
In cadrul procedurii somatiei de plata reglementata prin OUG nr. 119/2007, creditorul a solicitat plata unui debit in baza unui contract nesemnat de reprezentantul legal al firmei debitoare - respectiv FALS, deoarece contine o semnatura pretinsa a fi acestui reprezentant , si cu o stampila identica cu a firmei debitoare - si a unei facturi fara semnatura, care NU A FOST PREZENTATA IN ORIGINAL, doar o copie absolut ilizibila - o hartie pe care o putea fabrica oricine! doar cu aceeasi stampila.
Produsele NU se stie ce reprezinta, nici chiar creditorul NU stie, desi a fost intrebat in acest sens, NU au fost livrate niciodata catre debitor.
Datorita unei aparari defectuoase, pe fond debitoarea a pierdut, in conditiile in care din pacate NU s-a invocat pe fond inscrierea in fals cu privire la contractul pretins a fi izvorul de drepturi si obligatii intre cele doua societati.
acum, cererea in anulare in anulare a fost argumentata temeinic cu privire la toate aspectele, insa avand in vedere ca s-a pierdut pe fond...nu ne facem prea mari sperante.
intrebarea mea este: chiar nu mai exista nicio cale de atac pentru debitorul pagubit in mod nedrept? o plangere penala - cu autor necunoscut, deoarece nu stim cine a semnat acel contract FALS de care se prevaleaza ei, ar suspenda executarea silita, pana la descoperirea falsificatorului? totusi, sunt niste oameni cu nume, date, care apar si semneaza acel contract, care pot si ar trebui luati la intrebari din cadrul firmei presupuse creditoare! chiar nu se poate face nimic?? doar pentru ca apararea pe fond a fost coordonata prost si s-a pierdut?
multumesc anticipat pentru orice raspuns
Cel mai recent răspuns: Lucian Huzum , Consilier juridic 21:43, 24 Martie 2012
Ati pierdut fondul din niste motive inacceptabile profesional. Era de ajuns sa se faca dovada ca creanta nu este certa si cererea de emitere a ordonantei de plata ar fi fost respinsa (caci vorbim de ordonanta de plata pe OUG 119, somatia de plata isi are temeiul in OG 5/2001). Puteti formula o plangere penala, dar aveti sanse putine ...
inca nu stim ce se intampla cu cererea in anulare..dar in caz negativ, platim pentru ca nu ne-am priceput sa alegem aparatorul? nu e nimic de facut? de ce spuneti sunt sanse putine cu plangerea penala?
multumesc
Aveti putine sanse, pentru ca instanta a admis in dovedirea creantei inscrisuri pe care dvs. le contestati acum, le apreciati ca fiind false.
Art. 10 din OUG 116 prevede ca "in cazul in care, ca urmare a verificarii cererii pe baza inscrisurilor depuse, a declaratiilor partilor, precum si a celorlalte probe administrate, constata ca cererea este intemeiata, instanta emite o ordonanta de plata, in care se precizeaza suma si termenul de plata".
faptul ca sunt sanse reduse cu cererea in anulare, avand in vedere ca s-a pierdut la fond, am inteles.
v-ati exprimat cu privire la plangerea penala, ca ar fi sanse putine.
aici era intrebarea mea : de ce spuneti asta? nu discutam de cererea in anulare si de sansele acesteia; discutam de o plangere penala, de semnalarea unui FALS SI UZ DE FALS care ar trebui - cel putin teoretic! sa suspende orice executare care are la baza aceste inscrisuri contestate! vorbesc de plangere penala la Parchet! nu ar trebui sa suspende executarea?
ca o observatie personala, din pacate, in momentul in care chiar ai o problema, discuti cu 3-4 avocati care prezinta, insumate, 5 pareri! si se pare ca cea mai buna ar fi a 6-a...
Spun ca o eventuala plangere impotriva inscrisurilor nu are sanse sa tina in loc executarea silita pentru ca aceste inscrisuri au fost prezentate drept probe in instanta si dvs. nu le-ati contestat la momentul judecatii. Puteti sa formulati plangere penala, este dreptul dvs., iar daca se va dovedi ca cel care le-a folosit impotriva dvs. se face vinovat, va puteti constitui parte vatamata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita danma danma Am primit de la executorul jud. o somatie de plata pentru virarea in contul altei firme a unui debit care nu a fost pricinuit de catre reprezentanti legali ai ... (vezi toată discuția)
Art 111 cpc inexistenta dr ContSters230219 ContSters230219 am un amic care a pierdut si actiunea in anulare a somatiei de plata.. si pana sa ne execue acest presupus creditor, vrem sa promovam noi ceva.. eu m-am ... (vezi toată discuția)
Respingere cerere pe oug.119/2007 Lenush_71 Lenush_71 Buna ziua! Am un srl, si am prestat servicii la o Societate Agricola (deci nu este srl, ) am incheiat ,,contract de prestari servicii\" semnat si ... (vezi toată discuția)