avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1487 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... art 111 cpc inexistenta dr
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

art 111 cpc inexistenta dr

am un amic care a pierdut si actiunea in anulare a somatiei de plata..
si pana sa ne execue acest presupus creditor, vrem sa promovam noi ceva..
eu m-am gandit la 111 cpc..respectiv o actiune in constatarea inexistentei dreptului de creanta...

apreciati ca admisibila o astfel de cerere?

sigur ca am si calea contestatiei la executare in eventualitatea ca incepe ..plus nulitatea actelor care au condus la admiterea somatiei:)
Cel mai recent răspuns: ContSters230219 , utilizator 22:16, 12 Ianuarie 2012
"sigur ca am si calea contestatiei la executare in eventualitatea ca incepe ..plus nulitatea actelor care au condus la admiterea somatiei"

Conform ART. 10 din OG nr. 5 din 19 iulie 2001 privind procedura somaţiei de plată:
(1) Cel interesat poate face contestaţie la executare, potrivit dispoziţiilor Codului de procedura civilă.
(2) Prin contestaţia la executare debitorul poate invoca apărări de fond impotriva titlului executoriu, cu excepţia cazului în care a formulat, potrivit art. 8, cerere în anulare impotriva ordonanţei de admitere a cererii creditorului.

Odata formulata cererea in alunare nu se mai poate invoca fondul.
:(

pai prin ordonanta m-au dat in debit cu 500 mil vechi pt 100 de facturi, iar pe actiune in anulare mi-au scauzt doar 10 % din datorie dovedita cu OP...
eu nu mai pot pune in niciun fel in discutie acest titlu...pt ca pe aproape jumatate din suma nu am raprt juridic/contract pt debitul pretins?????????????

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Somatie de plata - comunicare luminel luminel Buna ziua. Speta este urmatoarea: S-a admis cererea privind emiterea somatiei de plata. Se comunica debitorului prin agent procedural, care face mentiunea ca ... (vezi toată discuția)
Anulare titlu executoriu Dima Mihaela Dima Mihaela Buna ziua, Doresc sa va intreb daca titlul executoriu are mentiunea \"fara somatie si punere in intarziere\" de cand pot depune contestatia la executare si ... (vezi toată discuția)
Somatie de plata anasm anasm A fost formulata o somatie de plata impotriva mea.Am cerut esalonarea, dar s-a respins, fiind obligat la plata. Intrebarea mea este daca in cadrul cererii in ... (vezi toată discuția)