avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 557 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... datorii bancare
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

datorii bancare

salut,am o datorie la o banca pe care nu am mai platit-o de 6 ani,din probleme personale,din cate am inteles,conform codului de procedura civila,nu mai stiu ce articol,dupa o perioada de 3 ani datoria se prescrie,imi pote cineva da detalii mai exact? va multumesc
Cel mai recent răspuns: Lucian Huzum , Consilier juridic 23:13, 23 Martie 2012
Termenul general de prescriptie este de 3 ani, prescriptia fiind o sanctiune de drept civil instituita impotriva pasivitatii creditorului in recuperarea creantei sale. In legislatia actuala este reglementat de art. 2517 Cod civil.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Rate banci ancaoanaa ancaoanaa am mai multe credite,dintre care la unele nu am mai platit de mai bine de 3 ani.in continuare ma suna firmele de recuparare la care bancile le-au vandut ... (vezi toată discuția)
Prescriere datorie cãtre un furnizor monicagheorghe monicagheorghe Bună ziua, Vă rog să mă ajutaţi: S-a înregistrat în contabilitatea firmei 2 facturi de cumpărări materiale: una din 31.05.2005- 451,35 ron şi una ... (vezi toată discuția)
Recuperatori datorie catre furnizor telefonie ARICIU2009 ARICIU2009 buna ziua.am primit acum citeva zile de la o firma de recuperare credite si datori un act prin care iau la cunostinta ca datoria mea de 64 ron pe care o aveam ... (vezi toată discuția)