avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 679 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale raspunderea administratorului
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

raspunderea administratorului

Buna ziua
In calitate de administrator al unei societati comerciale care avand o datorie mare la Finante si furnizori , nu insa si la banci , si care probabil va intra in insoventa exista posibilitatea ca administratorul sa raspunda cu averea personala?Nu s-a incalcat in nici un fel legea , nu s-au folosit fonduri sau bunuri in interes personal sau a unei alte persoane sau societati.Proprietatile personale vandute sau donate membrilor familiei pot fi afectate?
Va multumesc mult

Va multumesc
Cel mai recent răspuns: amt11 , utilizator 13:37, 30 Octombrie 2014
norbi00 a scris:


lucian huzum: Gresesc?


Cu tot respectul stimate domn, dar nu este necesar sa imi cereti mie parerea cu privire la cele postate de dvs., acesta este un forum de idei si opinii, utilizatorul fiind cel care discerne.
Asa cum prevede si regulamentul de postare raspunsurile primite in acest forum au doar scop informativ.


Suma datorata este din 2011 , s-a instituit poprire pe conturi , se achita lunar o suma care insa abia ar acoperii curentele si ceva in plus , dar un calcul destul de simplu arata ca datoria se poate stinge in acest ritm cam in 3 ani...asta daca totul merge binisor.
Daca societatea este deja in insolventa Anaf ul poate cere atragerea raspunderii solidare conform normelor fiscale sau poate cere numai in cadrul procedurii atragerea raspunderii conform art. 138 din legea insolventei?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cesionare ginan ginan Daca s-au cesionat partile sociale ale unui srl cu datorii la buget in baza unui proces verbal de predare -primire insotit de balanta cu predarea activelor ... (vezi toată discuția)
Forme ale raspunderii administratorilor societatilor comerciale Roland Mindrila Roland Mindrila La solicitarile unor persoane vom face o scurta referire la ultimele modificari legislative tind sa limiteze factorul subiectiv in aprecierea cazurilor de ... (vezi toată discuția)
Firma in faliment cu datorii sori67 sori67 In cazul unei firme in insolventa ( inceputa in martie 2009), cu datorii la impozite , tva, contributii, care se afla in stadiul ca lichidatorul sa ceara ... (vezi toată discuția)