avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 543 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... cesionare
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

cesionare

Daca s-au cesionat partile sociale ale unui srl cu datorii la buget in baza unui proces verbal de predare -primire insotit de balanta cu predarea activelor si pasivelor fostul administrator raspunde pentru datoriile create in perioada in care a administrat societatea sau sunt preluate de noul administrator
Cel mai recent răspuns: romascanu , moderator 09:43, 7 Iulie 2009
Administratorul raspunde pentru intreaga activitate a societatii comerciale pana in momentul cesionarii partilor sociale. Daca in actul de cesionare nu s-a prevazut in mod expres ca noul asociat a luat la cunostinta despre datoriile fata de bugetul statului si se obliga sa le plateasca, atunci in mod evident cei raspunzatori pana in momentul cesionarii partilor sociale vor putea fi urmariti.
Intr-adevar in procesul verbal de predare -primire nu se specifica in mod expres ca noul administrator se obliga sa le plateasca ci numai ca s-au preluat partile sociale cu active si pasive ;cum ma pot proteja in continuare?
Va multumesc pentru amabilitatea de a-mi raspunde
si ce semnificatie are fraza (din cadrul actului aditional de cesiune a partlor sociale la actul constituviv al societatii):
,,asociatul nou intrat preia proportional cu aportul sau la capitalul social creantele active si pasive ale societatii,,
Aceasta mentiune inseamna ca cel nou intrat in societate preia proportional cu partile sale sociale si datoriile (daca sunt).
Romaneste: este bun de plata... Insa nu se mananca chiar asa de fierbinte, deoarece ar trebui vazut cazul in intregime si nu pe ... spicuite.
Ultima modificare: Vineri, 3 Iulie 2009
ContSters44758, utilizator
Daca noul administrator nu achita datoria si declanseaza procedura insolntei (cu scopul evitarii raspunderii personale,iar creditorul nu are ce sa-i ia din bunuri pt. recuperarea creantei) ,lichidatorul in acest caz, poate sa invoce art. 138 L85 cu raspunderea fostilor administratori ca acestia sa raspunda cu averea personale?
Cum probeaza ,pe baza caror analize contabile?
Ce pot face cei din urma pt. a se apara/ cine va castiga in final
Multumesc

Alte discuții în legătură

Cerere de antrenare a raspunderii patrimoniale ginan ginan Stimati Domni, Am nevoie de un sfat inante de a contacta un avocat In ce consta problema mea ,am detinut un srl care a inregistrat pierderi la stat ... (vezi toată discuția)
Cesionare srl cu active si pasive urgent gemilia gemilia am cesionat srl cu active si pasive in anul 2007 dar srl avea datori la buget in care lege intru trebiue sa le platesc eu sau cel care a preluat firma ? (vezi toată discuția)
Insolventa faliment rica_camelia rica_camelia am avut un srl pina in 2010 la data de 31 aprilie l-am vindut cu tot cu datorii de 35000 ron iar pe la sfirsitul anului am primit hirtie de la tribunal prin ... (vezi toată discuția)