avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 548 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... CONTESTARE RECHIZITORIU
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

CONTESTARE RECHIZITORIU

S-a dispus trimiterea in judecata a unei colege de serviciu pentru infractiuni de coruptie, cu primul termen la sf lunii martie. Rechizitoriul nu i s-a transmis, in schimb a mers ea si a luat o copiede pe acesta acum 2 zile. Intrebarea este: se poate contesta rechizitoriul de catre inculpata, in ce termen si in ce conditii?
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 19:36, 24 Martie 2012
La ce anume va referiti mai exact?
in primul rand problema este muuuuult prea importanta ca sa mearga fara avocat.rechizitoriul este actul de sesizare al instante. se combate numai prin procesul penal, nu separat.
abuz in serviciu si neglijenta in serviciu. Nu stiu exact ce anume este schis in rechizitoriu, dar m-a rugat sa ma informez si sa-i transmit daca poate face contestatie la rezhizitoriul intocmit de procurorul dna si in ce termen
sper ca am am inteles. reprezentata de avocat poate contesta rechizitoriul la primul termen numai in instanta si nu la procurorul sef dna. asa este?
Nu poate contesta rechizitoriul decat in cadrul procesului penal in care se va judeca. va primi citatie si trebuie sa se apere! rechizitoriul nu este un act administativ este un act de sesizare al instantei de judecata. prin urmare situatia colegei dvs este grava, deoarece a ajuns in judecata, ca urmare poate fi condamnata.

Alte discuții în legătură

(inselatorie) buna ziua. am urmatoarea problema. sotul a fost implicat oarecum ... Nicoleta2807 Nicoleta2807 Buna ziua. Am urmatoarea problema. Sotul a fost implicat oarecum intr-o inselatorie \'metoda accidentul\'. El a fost soferul, dar nu a participat in niciun fel ... (vezi toată discuția)
Abuz contra intereselor persoanei si abuz contra intereselor institutiei eloria eloria Sunt acuzat prin rechizitoriu si in faza de proces penal pentru cele 2 infractiuni, de care nu ma fac vinovat. Mai mult pentru fiecare mi se cer si ... (vezi toată discuția)
Rechizitoriu pentru anulare sentinta si inchidere dosar ovidiu martin ovidiu martin Solicit informatii despre ceea ce inseamna rechizitoriu de anulare a sentintei si inchiderea dosarului. In 2014 am avut un proces pe civil pe care l-am ... (vezi toată discuția)