Buna ziua. Am urmatoarea problema. Sotul a fost implicat oarecum intr-o inselatorie 'metoda accidentul'. El a fost soferul, dar nu a participat in niciun fel la punerea la cale a acestei inselatorii sau sa beneficieze in vreun fel de prejudiciu. Noi am vrut sa demonstram ca toti banii s-au dus in contul bancar al fetei care a inselat pagubita dar politia a fost atat de corupta incat nu ne-au ajutat in vreun fel sa demonstram asta. Inclusiv in perchezitia informatica a telefonului sotului nu s-a gasit vreo proba cum ca dorea sa participe in vreun fel, nu s-a gasit nimic. Ei au facut rechizitoriul la foc automat sa inchida cat mai repede cazul. Noi acum dorim sa aratam adevarul dar nu stim daca se vrea asta din partea politiei. Oare daca facem contestatie la rechizitoriu se poate schimba ceva? Am depus si o parte din banii de impacare intr-o recipisa cu toate ca nu am luat un leu din fapta.
Si inca o intrebare, daca cumva demonstram ca rechizitoriul e plin de greseli majore se poate anula sau daca spunem ca procurorul nu doreste sa adauge alte probe la rechizitoriu? Am vazut parca o lege a nulitatii actului de sesizare. Multumesc
Bună dimineața! Inainte de inceperea efectivă a judecății aveți posibilitatea in procedura de cameră preliminară să contestați legalitatea probelor și a rechizitoriului. După emiterea rechizitoriului și sesizarea instanței de judecată, poliția nu mai are nicio implicare in modul de soluționare a dosarului. Faptul că toți banii s-au dus exclusiv în contul fetei care a înșelat persoana nu înseamnă neapărat că soțului dumneavoastră nu i se poate reține o contribuție la săvârșirea faptei. Cu privire la aflarea adevărului, acest atribut revine instanței de judecată. In cadrul procesului puteți propune orice probe considerați relevante iar instanța va analiza cererea dumneavoastră și le va admite sau le va respinge motivat. Luați legătura cu un avocat cu experiență în penal care să il reprezinte pe soțul dumneavoastră în toate aceste proceduri. Primul pas va fi să studieze dosarul și rechizitoriul și abia apoi va putea să vă ofere sfaturi concrete in raport cu probele existente .
Multumesc. Avem un avocat de 3 luni deja dar dupa ce si-a luat banii efevtiv nu mai face nimic. Lungeste si tot lungeste si culmea ca este foarte renumit ca si avocat bun. Pe noi ne interesa in principiu pana cand se poate face impacarea, care este termenul limita. Din codul penal am vazut ca in art.159 spune ca impacarea se poate face pana la ultimul proces de judecata dar alte persoane ne-au spus ca se poate face doar pana la primul proces de judecata. Nu mai stim ce sa credem.
Bună dimineața! Este foarte bine că aveți avocat. Nu cred că avocatul dumneavoastră lungește procesul pentru că nu are interes. Trebuie să știți că durata cercetărilor penale nu depinde neapărat de domnul avocat. În faza de urmărire penală, Parchetul și organele de poliție administrează probatoriul atât în apărare cât și în acuzare. Avocatul poate depunde cereri de probe (care vor fi analizate urmând a fi aprobate sau respinse motivat) vă asistă la audieri, vă consiliază etc. Nu știu ce credeți dumneavoastră că ar putea face avocatul mai mult în această fază. Acum am înțeles că a fost emis rechizitoriul. Avocatul dumneavoastră va formula excepții privind legalitatea probelor în camera preliminară (dacă are motive să critice legalitatea probelor). Termenele din camera preliminară nu le stabilește avocatul ci instanța de judecată. Abia după aceasta etapă se începe judecata propriu-zisă. Eu cred că ar trebui să aveți mai multă încredere în avocatul dumneavoastră și să îi urmați sfaturile.