Este o faza intermediara intre urmarirea penala si faza judecatii.
Daca nu ati avut avocat la urmarirea penala si nu vreti sa angajati alt avocat e posibil sa va complicati.
Dreptul la amanare l-ati avea dupa parerea mea...dar instanta se poate sa considere in alt fel...si problema sa fie mai complicata decat se poate observa la o prima vedere...
Ma gandesc ca ar fi mai simplu sa amanati asa cum se practica dupa faza cu camera preliminara...
da,dar nu inteleg..este o faza intermediara..dar daca intre timp am impacat judecatorul dupa parerea mea poate sa ia act de impacare si sa inceteze urmarirea penala si sa nu inceapa judecata.....cam asa inteleg eu.....deci judecatorul trebuie sa decida daca trimite dosarul la judecata sau nu..?? sau gresesc? decide numai in privinta legalkitatii rechizitoriului? si daca e legal trimite in judecata si ia act de impacare in primul termen de judecata?
Urmarirea penala se incheie odata cu sesizarea instantei de judecata.
Dar...judecata nu e clar cand incepe...
Camera preliminara ar putea sa va ajute.
Daca vreti impacare ar fi foarte bine daca ati avea avocat care sa isi dea silinta la modul deosebit de serios sa dovedeasca instantei ca inca este posibil asa ceva...conform legii...
Adica nu sa amanati ar fi important...
mi-e jena ca sa tot intreb......impacarea are efecte daca intervine pana la citirea actului de sesizare...adica pana la primul termen de judecata..SAU in camera preliminara se citeste actul de sesizare si in acest caz impacarea trebuie facuta pana la termenul de camera preliminara?