avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 249 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Răspunsuri în comunitate \"Hraniti si cainii vagabonzi\"
Discuție deschisă în Răspunsuri în comunitate

"Hraniti si cainii vagabonzi"

Stimati Avocati,
Astazi am vazut o stire pe un post tv. referitor la 2 copii muscati de cainii vagabonzi. La sfarsit , am primit informatia potrivit careia exista o lege potrivit careia cei ce hranesc cainii vagabonzi sunt pasibili de inchisoare de pana la 7 ani. Am ramas surprins de aceasta informatie, desi incerc sa fiu cat mai informat din punct de vedere al legiilor care au ca efect "infractiunea", dar si cele care au ca efect "contraventia". Va rog frumos sa-mi spuneti despre ce lege este vorba si daca au fost sau sunt comentarii pe marginea ei.

Cu multumiri,
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 19:27, 24 Martie 2012
:))interesanta informatie, dar televiziunea e cel mai mare mijloc de dezinformare.

Nu este infractiune hranirea unui caine fara stapan, care sa mai fie si sanctionata cu pana la 7 ani de inchisoare.
Este vorba de LEGEA nr. 60 din 11 martie 2003 pentru aprobarea Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 55/2002 privind regimul de detinere al cainilor periculosi sau agresivi

[ link extern ]

Vedeti la art 11.

Hranirea cainelui nu constituie infractiune.
Ultima modificare: Sâmbătă, 24 Martie 2012
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Copil muscat de cainele vecinului DeeaU DeeaU Buna ziua!Am urmatoarea speta: copil de 14 ani,iese la chioscul din fata blocului sa cumpere ceva.In fata chioscului stateau de vorba vanzatoarea si ... (vezi toată discuția)
Amenintare cu caine periculos ContSters362885 ContSters362885 Daca un om isi lasa intentionat de ani de zile cainele periculos Rotweiller liber pe spatiul comun si ma simt amenintata de prezenta acestui caine, am probe ca ... (vezi toată discuția)
Cine e vinovat ? Tarzan2012 Tarzan2012 undeva departe,in mediu rural,un om avea o mica gospodarie . Casa,gospodaria o avea mai departe de sat,era singur,in rest vecinii lui erau terenurile altor ... (vezi toată discuția)