avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 694 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... copil muscat de cainele vecinului
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

copil muscat de cainele vecinului

Buna ziua!Am urmatoarea speta: copil de 14 ani,iese la chioscul din fata blocului sa cumpere ceva.In fata chioscului stateau de vorba vanzatoarea si vecinul.Vecinul isi tinea in lesa,fara botnita, cainele..un bulldog.S-a dat dupa stapan, a sarit pe copil..l-a muscat de fata (obraz...sub ochi spre barbie).II spune copilului sa stea linistit ca are vaccinurile facute si sa spuna acasa ca a cazut si s-a lovit.Nici vorba ca potaia lui l-ar fi muscat.Copilul a stat toata noaptea internat la M.Bals facandu-i-se 7 injectii.
Ce e bine de facut in continuare?Un prim pas ar fi plangerea penala....Ce ma sfatuiti?
Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: vladfesan , utilizator 14:38, 22 Noiembrie 2012
Daca detineti probe temeinice formulati plangere impotriva proprietarului
La plangere anexati si documentul medical eliberat de unitatea medicala unde a fost inregistrata victima evenimentului
1. certificat medico-legal, necesar in dovedirea vatamarii, daca dupa cercetarea penala doriti sa ajungeti in instanta si la o eventuala condamnare pentru stapanul cainelui. (puteti sa va impacati inainte ca instanta sa dea hotararea, bineinteles in conditiile acoperirii prejudiciului).
2. plangere la politie in care solicitati doar amendarea stapanului cainelui (sunt suficienti martorii si diagnosticul pus in urma internarii).
Neluarea măsurilor de prevenire a atacului canin de către proprietarul câinelui sau de deţinătorul temporar al acestuia asupra unei persoane constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la șase luni la cinci ani. Dacă fapta a avut ca urmare moartea victimei, pedeapsa este închisoarea de la 10 la 20 de ani. Totusi, acest lucru se aplica proprietarilor de caini periculosi, ori bulldogul nu intra in aceasta categorie.

Acum, ca idee, e posibil sa va convina mai mult sa il dati in judecata pe civil - s'ar putea sa dureze mai putin pana sa luati despagubiri.

Aveti grija ca tot ce spuneti va trebui probat. Cereti si pastrati actele medicale si duceti-va la IML pt a lua un certificat si de acolo
Ultima modificare: Miercuri, 21 Noiembrie 2012
vladfesan, utilizator
Revin cu o rectificare...este vorba de un pitbull!!!cand am vb cu mama copilului era prea socata si s-a exprimat gresit!
ok atunci e vorba de infractiune - puteti face plangere la politie

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amenintare cu caine periculos ContSters362885 ContSters362885 Daca un om isi lasa intentionat de ani de zile cainele periculos Rotweiller liber pe spatiul comun si ma simt amenintata de prezenta acestui caine, am probe ca ... (vezi toată discuția)
Intrebare atac canin ! buna ziua. ca sa pun intrebarea, cred ca e nevoie sa explic putin ... Sebi Oprea Sebi Oprea Buna ziua. Ca sa pun intrebarea, cred ca e nevoie sa explic putin pe scurt care este situatia cu care ma confrunt. Detin un caine din rasa Amstaff, inregistrat ... (vezi toată discuția)
Cainele meu a fost omorat de alt caine maraturunen maraturunen Buna ziua! Cainele meu Chihuahua a fost muscat pe strada de un caine Amstaff fara lesa si botnita,stapanul nu a vrut sa coopereze...dupa 4 zile catelusul meu ... (vezi toată discuția)