avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 369 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale imi trebuie casa de marcat fiscala?
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

imi trebuie casa de marcat fiscala?

buna ziua
1. in cazul in care suntem producatori si montatori de tamplarie pvc cu geam termopan ne trebuie casa de marcat fiscala? precizez ca pe langa asta mai comercializam si alte produse (jaluzele,rulouri,pervaze) pe care noi nu le producem, doar le montam .
2. dar daca o firma doar presteaza servicii de montaj tamplarie pvc (ia comenzi de la diverse persoane,cumpara tamplaria de la un producator si o monteaza la beneficiar) , are nevoie de casa de marcat?
va multumesc
Cel mai recent răspuns: ely.smile.2007 , utilizator 17:54, 14 Aprilie 2009
Sa inteleg ca si ptr PFA daca desfasoara activitate de comert catre persoane fizice trebuie casa de marcat fiscala. Daca persoana nu e platitoare de tva e vreo diferenta in folosirea casei de marcat?
Nu e criteriu de diferentiere pntru casa de marcat fie ca este fie ca nu este platitor de tva.
Am si eu o nelamurire cu privire la casele de marcat. Serviciile prestate de firma sunt organizare de concursuri scolare si indrumare pentru efectuarea temelor (tip after school, la domiciliul beneficiarului). Bineinteles ca ma adresez persoanelor fizice. Pe de alta parte, insa, in lege se specifica faptul ca sunt exceptate firmele care presteaza servicii intamplator.
Daca firma organizeaza 2 concursuri pe an, cu cate 2 etape, si indrumare la efectuarea temelor doar in perioada scolara, mai putin in vacante, imi trebuie casa de marcat? Precizez ca taxele de concurs sunt depuse de catre concurenti in contul bancar si acelasi lucru il pot face si persoanele care participa la after-school. Aceste specificatii sunt trecute in contractele de prestari servicii.
Multumesc mult!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Obligativitate bon fiscal g_adry g_adry Este obligatoriu ca o firma ce comercializeaza si instaleaza sisteme de energie regenerabila (sisteme solare apa calda si electricitate) este obligata sa ofere ... (vezi toată discuția)
Incasare cu bon fiscal sau chitanta prestari servicii instalko instalko Buna ziua, in cazul in care o societate presteaza servicii la domiciliul clientului (incalzire centrala, amenajari interioare, instalari aparate aer ... (vezi toată discuția)
Cand este obligatoriu sa emitem bon fiscal? klm0909 klm0909 Buna ziua, 1. detin un magazin online de vanzare produse electronice si as dori sa stiu daca legislatia ma obliga sa emit bon fiscal pentru fiecare vanzare ... (vezi toată discuția)