buna ziua
1. in cazul in care suntem producatori si montatori de tamplarie pvc cu geam termopan ne trebuie casa de marcat fiscala? precizez ca pe langa asta mai comercializam si alte produse (jaluzele,rulouri,pervaze) pe care noi nu le producem, doar le montam .
2. dar daca o firma doar presteaza servicii de montaj tamplarie pvc (ia comenzi de la diverse persoane,cumpara tamplaria de la un producator si o monteaza la beneficiar) , are nevoie de casa de marcat?
va multumesc
Sa inteleg ca si ptr PFA daca desfasoara activitate de comert catre persoane fizice trebuie casa de marcat fiscala. Daca persoana nu e platitoare de tva e vreo diferenta in folosirea casei de marcat?
Am si eu o nelamurire cu privire la casele de marcat. Serviciile prestate de firma sunt organizare de concursuri scolare si indrumare pentru efectuarea temelor (tip after school, la domiciliul beneficiarului). Bineinteles ca ma adresez persoanelor fizice. Pe de alta parte, insa, in lege se specifica faptul ca sunt exceptate firmele care presteaza servicii intamplator.
Daca firma organizeaza 2 concursuri pe an, cu cate 2 etape, si indrumare la efectuarea temelor doar in perioada scolara, mai putin in vacante, imi trebuie casa de marcat? Precizez ca taxele de concurs sunt depuse de catre concurenti in contul bancar si acelasi lucru il pot face si persoanele care participa la after-school. Aceste specificatii sunt trecute in contractele de prestari servicii.
Multumesc mult!