avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 825 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Vecini galagiosi
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Vecini galagiosi

Locuiesc la bloc, pe o strada din sectorul 3, aproape de B-dul Decebal-Str.Labirint.

Vis-a-vis de fatada de est, separat de bloc printr-o alee, exista un imobil locuit de foarte multe persoane, care au obiceiul ca o data cu venirea primaverii sa petreaca, in curtea proprie, punand muzica tare, consumand bauturi alcoolice care ridica "tonul" conversatiilor, fum de gratar si mici, etc.

Desi se afla in propria lor curte, intreb: au dreptul sa deranjeze locatarii din blocul meu? Nu putem deschide ferestrele din cauza galagiei, muzicii si a fumului de gratar.

Va rog sa-mi dati un sfat, ce se poate face ??
Ultima modificare: Sâmbătă, 24 Martie 2012
ContSters61389, utilizator
Cel mai recent răspuns: ContSters61389 , utilizator 22:29, 24 Martie 2012
PLANGERE LA 112 DE CITE ORI PETREC
Nu riscati sa utilizati numarul de urgenta in cazul in care situatia nu impune astfel de demers pentru ca riscati ,pe de o parte sa primiti sanctiune pecuniara si pe de alta parte sa nu se dea curs cererii dvs
In astfel de cazuri se impune sa sesizati politia responsabila, care,in cazuri motivate aplica santiunile prevazute de L nr 61/1991
Din pacate, politia se eschiveaza, mai ales cand e vorba de o anumita etnie :( motivand fel de fel de lucruri. Si eu cred ca apelul la 112 nu are mare efect. Cred insa ca o plangere scrisa are greutate mai mare, pentru ca intr-o astfel de situatie, Politia competenta teritorial trebuie (este obligata) sa dea un raspuns in termen legal.

As vrea sa stiu daca in astfel de situatii exista posibilitatea unei reprezentari legale. Adica, eu fac plangere scrisa la Politie, dar angajez un avocat care sa urmareasca modul de rezolvare al plangerii. Sunt satul de tertipuri ale Politiei de gen "de ce numai d-ta ai reclamat?" cand in realitate vecinii imi spun ca nu au curaj pentru ca risca sa fie batuti sau sa se le fie devastate autoturismele. Politia stie bine ca vecinii se tem, si tocmai de aceea invoca asa-zisa lipsa de sesizari.

Dezavantajul plangerii scrise este ca nu surprinde "deranjul/galagia" in derulare!

Va rog sa-mi spuneti daca este cazul sa angajez un avocat si ce posibilitati de actiune legala va avea acesta!? Ar fi utila o plangere penala de neglijenta in serviciu impotriva organului de Politie, de exemplu ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Gratar in curte vizitator12 vizitator12 Buna Ziua, De curand mi-am amenajat curte casei (cam 55mp) si mi-am pus si un gratar termorezistent pentru a face din cand in cand gratar. Azi m-am pomenit ... (vezi toată discuția)
Deranjat de fumul gratarului Octopus Octopus Buna ziua, Intr-o dimineata, la ora 6, vecinii din curtea de vis-a-vis de blocul meu au inceput sa coaca ardei pe gratar, facand un fum foarte dens care se ... (vezi toată discuția)
Autorizatie de gratar! marasescuc marasescuc Buna ziua, Imi cer scuze in primul rand daca nu este topicul unde trebuie sa postez aceste intrebari. Stau la curte si avand in vedere ca a venit \"vara\" ... (vezi toată discuția)