avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 199 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Corupere de minori
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Corupere de minori

Buna ziua! Se poate ca tatal unei fete de 15 ani sa ii acuze prietenul de 20 ani de corupere de minori?? tatal nestiind de relatiile sexuale intre cei doi,care s-au petrecut dupa ce fata a implinit 15 ani, bazandu-se doar pe parerea proprie,neexistand probleme ale elevei cu scoala sau de alt tip. Multumesc!
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 20:04, 24 Martie 2012
Poate sa depuna plangerea daca raporturile sexuale au avut loc anterior varstei de 15 ani insa daca depune plangerea aiurea risca sa faca un denunt calomnios.
Deci nu poate sa "ameninte" ca daca relatia lor nu se incheie,baiatul poate face puscarie pentru corupere de minori,nu?
1. Coruptia sexuala se refera la cu totul altceva. Infractiunea la care faceti referire se numeste "act sexual cu un minor".

2. Daca nu ati intretinut relatii sexuale cu minora inainte de implinirea varstei de 15 ani nu puteti fi tras la raspundere penala.

3. Optional: gasiti o fata apropiata de varsta dvs., la 15 ani fetele ar trebui sa ramana la stadiul de copile, nu sa caute si sa i se si faciliteze maturizarea prematura.
Daca au existat raporturi sexuale va fi greu de dovedit.
A trecut prea mult timp.
Daca face plangere, ar fi recomandabil sa fiti insotit la audiere de avocat deoarece ceea ce declarati se poate folosi si impotriva dvs. si va pot face sa declarati ceva fara sa intelegeti...consecintele exacte ale declaratiei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Copurere de minori? adrian 75 adrian 75 Buna ziua, Numele meu este Adrian si am un fiu care are o alta orientare sexuala, problema mea este ca fiul meu in varsta de 28 de anii a avut o relatie de 2 ... (vezi toată discuția)
Corupere de minori cheeeela cheeeela Buna seara...Va rog sa ma ajutatzi cu un raspuns daca se poate....De curand m/am casatorit si fostele prietene a sotului meu sunt de varste de 17, respectiv ... (vezi toată discuția)
Corupere de minori? mihaela_mimi_ro mihaela_mimi_ro Am o verisoara de 15 ani si 6 luni care intretine relatii sexuale cu un barbat de 43 de ani. Parintii doresc sa depuna plangere penala impotriva barbatului, ... (vezi toată discuția)