avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 708 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Neintelegeri
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Neintelegeri

6 din cei sapte asociati sint de acord sa vinda societatea ori sa-si vinda partile sociale,cel de-al saptelea se opune.Ce se poate face??.Multumesc
Cel mai recent răspuns: florin meda , utilizator 21:51, 27 Martie 2012
Se face ceea ce scrie in actul constitutiv. Daca nu ati reglementat acest aspect, asociatul nemultumit se poate retrage in conditiile art. 226 din Legea nr. 31/1990 a societatilor comerciale, republicata.
Va rog sa ma lamuriti daca exista un articol de lege care sa ma inpiedece sa-mi cesionez partile sociale detinute intr-o societe comerciala.Azi asociatul ce nu este de acord cu cesionarea partilor a avenit cu un jurist care sustinea sus si tare ca nu avem acest drept sii dadea inainte cu articole de lege.Nu am putut retine aceste articole dar mi se pare ceva anormal sa fiu inpiedecat sa-mi valorific un bun / Va multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Iesire asociat din firma Jenu68 Jenu68 Buna ziua! Sunt asociat impreuna cu alta persoana la o firma( S.R.L.). Suntem asociati 50%-50%. Asociatul meu ia hotarari singur si de foarte multe ori m-a ... (vezi toată discuția)
Iesire din societate asociat, lichidare valersucala valersucala Care sunt demersurile legale de iesire a unui asociat dintr-o societate srl in care detine 50%, in care este si administrator. Asociatul poate cere lichidarea ... (vezi toată discuția)
Revocare administrator mariusdan1 mariusdan1 Sunt asociat intr-un SRL alaturi de alti 2 asociati. Un asociat are 40 % Al doilea asociat 40% Si eu al treilea asociat 20% Al doilea asociat are si ... (vezi toată discuția)